Ga naar Content

Ook PEC Zwolle in tamelijk saai duel te sterk voor AZ: 1-0

EPE - Het is tot nu toe nog niet het seizoen van AZ. De ploeg van trainer Arne Slot verloor woensdagavond in Epe met 1-0 van PEC Zwolle. Het is de derde achtereenvolgende 1-0 nederlaag voor de Alkmaarders, die eerder verloren van KRC Genk en FC Utrecht. 

Foto: NH Sport / Erik-Jan Brinkman

AZ, dat nog niet kon beschikken over Ron Vlaar, Myron Boadu en Calvin Stengs, zag de tegenstander uit Zwolle fel beginnen. Na zo'n twintig minuten konden de Alkmaarders de controle overnemen. Het leidde tot kleine kansjes, maar Albert Gudmundsson (gestuit op Zwolle-doelman Michael Zetterer), Owen Wijndal en Teun Koopmeiners (beide afstandschoten) konden niet voorkomen dat er voor de rust nog niet werd gescoord. Aan de kant van Zwolle werd Mike van Duinen het gevaarlijkst. Zijn poging eindigde net voor de rust in het zijnet. 

Flemming

Ook in de tweede helft, waarin beide ploegen veelvuldig wisselden, gebeurde er niet veel. Hobie Verhulst, die inviel voor Marco Bizot, moest een paar keer optreden na pogingen van Clint Leemans en Reza Ghoochannejhad. Twintig minuten voor tijd werd echter ook de keeper, die na zes jaar weer terug is gekeerd bij AZ, geklopt. Een voorzet vanaf de rechterkant werd binnengelopen door oud-Ajacied Zian Flemming (1-0). 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Via Zakaria Aboukhlal was AZ nog dicht bij de gelijkmaker. De aanvaller draaide goed weg bij zijn tegenstander, maar de lat voorkwam de 1-1. Daardoor wist AZ ook in de derde oefenwedstrijd van het seizoen niet tot scoren te komen en werd er ook van de Zwollenaren met 1-0 verloren.

Basisopstelling PEC Zwolle: Zetterer, Van Wermeskerken, Kersten, Lam, Paal, Clement, Huiberts, Nakayama, Saymak, Van Duinen en Drost

Opstelling AZ: Bizot (Verhulst/46); Svensson (P. Koopmeiners/62), Leeuwin (Kramer/46), T. Koopmeiners (Gullit/74), Wijndal (Ouwejan/62); Midtsjø (Reijnders/46), Evjen (Sugawara/46), Clasie (Goudmijn/62), Gudmundsson (Aboukhlal/62), De Wit (Oosting/62), Idrissi (Taabouni/62)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]