Ga naar Content

Telstar verliest van Jong Ajax en neemt afscheid van Atteri

AMSTERDAM - Telstar neemt afscheid van proefspeler Zakaria Atteri. Dat meldt Andries Jonker na het verloren oefenduel met Jong Ajax (2-0). Lesly de Sa, een andere proefspeler, blijft evenals Vincent Regeling deze week meetrainen. "Zij helpen ons en wij helpen hen", aldus de oefenmeester over de respectievelijk 27- en 23-jarige spelers. 

Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Individuele fouten deden de Velsenaren vanmiddag de das om tijdens de oefenderby in Amsterdam. Binnen tien minuten lag de 1-0 in het net via Quinten Timber na balverlies van nieuweling Siebe Vandermeulen en bij de tweede treffer ging doelman Abdel El Ouazzane niet vrijuit, waarna Max de Waal binnen schoot. De Sa raakte nog de paal namens Telstar, maar ook hij kon er niet voor zorgen dat Telstar na negentig minuten met lege handen stond. 

"Het eerste kwart van de wedstrijd hadden wij niets in te brengen tegen een feller, sneller en aggressiever Ajax", zei Jonker na afloop van de derde oefenwedstrijd van Telstar in deze voorbereiding. "Het resterende deel van de wedstrijd was dat niet zo. Toen was Telstar eigenlijk de wat betere ploeg. Bij de tegenstander zit een hele berg spelers die dan weer in de voetsporen zijn getreden van Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp en Carel Eiting. Uitstekende talenten die je niet de ruimte moet geven, want dan tikken ze je alle kanten op."

"We bleven beter en het wachten was op de 1-1, tot we de fout in gingen"

telstar-trainer andries jonker

Na een uur spelen wisselde Jonker zijn hele team. Zodoende stonden er elf nieuwelingen op het veld. "Het elftal dat het laatste half uur speelde, slaagde erin het initiatief te behouden en de beste kansen te creëren", kijkt Jonker tevreden terug. "Ik was zeer verheugd met het optreden van die mannen, want Ajax wisselde veel minder spelers. Het spelbeeld veranderde niet. We bleven beter en het wachten was op de 1-1, tot we een fout maakten en zij de 2-0 maakten."

Waar het in Velsen-Zuid vooralsnog aan ontbreekt, zijn doelpunten. Ook vandaag wisten de Witte Leeuwen geen treffer op het scorebord te zetten. "Als je Reda Kharchouch en Elayis Tavsan moet laten gaan en je vervangt ze nog niet, dan gebeurt er veel in zo'n groep", aldus een realistische oefenmeester. "Die andere jongens moeten dan hun plek gaan veroveren en hun kans benutten en als zij dat niet doen dan komen er anderen. Dat dat niet direct functioneert tegen ploegen als Go Ahead en Jong Ajax, kan."

Proefspelers

Waar Atteri dus vertrekt, blijven De Sa en Regeling nog even actief op Schoonenberg. "Die jongens voelen zich prima thuis bij Telstar. Ze zijn deze week te gast en komen vrijdag weer trainen. Zaterdag gaan ze mee naar Katwijk. Voor Zakaria (Atterri, red.) is het een ander verhaal. Hij heeft het goed gedaan, maar hij heeft tijd nodig. En wij hebben die tijd niet. We moeten die doelpunten gaan vervangen, dus van hem hebben we - ondanks dat hij een goede indruk achter heeft gelaten - vandaag afscheid genomen."

Opstelling Telstar eerste zestig minuten: Schendelaar, Pattynama, El Yaakoubi, Korpershoek, Benamar, Najah, Vandermeulen, Atteri, van Doorm, Cagro, Plet

Opstelling Telstar laatste dertig minuten: El Ouazzane, Regeling, Vlijter, Taha, van Blerk, Bronkhorst, van Wetten, Dijkstra, Fernandes, de Sa, Sprangers

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]