Ga naar Content

Vrachtwagen total loss na botsing op A9: veel vertraging, maar chauffeur ongedeerd

BADHOEVEDORP - Door een ongeluk met twee vrachtwagens nabij de Schipholbrug loopt verkeer op de A9 richting Amstelveen vanochtend de nodige vertraging op. De snelweg was enige tijd dicht, maar inmiddels zijn de op- en afrit weer vrijgegeven. 

Ongeluk twee vrachtwagens op A9 - Foto: Brandweer Badhoevedrop

Een van de vrachtwagens botste vanochtend rond 5.15 uur door nog onbekende reden op de vrachtwagen die voor hem reed. De ravage was groot. Niet alleen waren de trucks beiden zwaarbeschadigd, ook lekte een van de voertuigen diesel. De brandweer kwam ter plaatse om het lek te verhelpen.

Chauffeur ongedeerd

De chauffeur van de vrachtwagen die achterop z'n voorligger botste, heeft het ongeluk zonder kleerscheuren doorstaan, meldt politieagent Arjen Schut. Voor zover bekend is ook de andere chauffeur ongedeerd. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Weg weer vrij, nog wel file

De bergingswerkzaamheden zijn inmiddels begonnen, maar vanwege de omvang van de operatie is dit nog niet afgerond. De weg is dus wel weer vrijgegeven, al staat er tussen Raasdorp en Aalsmeer nog wel zes kilometer file, wat een klein half uur oponthoud oplevert.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.