Amsterdam

Spandoeken en posters voor het raam: Amsterdammers voeren actie tegen nieuwe pont

4 augustus 2020, 21.45 uur · Door Redactie

Whatsapp

AMSTERDAM - Het staat in grote, rode letters op een spandoek in Sporenburg: Stop de Pont. De bewoners staan niet te springen om een nieuwe pontverbinding vanuit hun woonplek naar Zeeburgereiland. Hoewel de gemeente nog niets definitief heeft besloten, laten bewoners van zich horen: ''Dit is echt een hele onlogische plek.''

NH Nieuws

Om de aansluiting met de rest van de stad te verbeteren, ligt er een plan op tafel voor een tijdelijke pontverbinding tussen Sporenburg en Zeeburgereiland. Michel Groen woont al dertig jaar op de Ertskade en vindt een pontverbinding vanaf het recreatiegebied de Steltloper niet logisch: "Die locatie was net ingericht voor buurtbewoners om lekker te zonnen, te suppen en te zwemmen. Wij vinden het heel raar als hier een pont zou komen."

Recreatiegebied

Volgens de bewoners is het al helemaal gek omdat het recreatiegebied, compleet met voetbalveld, pas sinds mei is neergezet en veel wordt gebruikt door kinderen in de buurt. 

Tekst gaat verder onder de video.

200804_STOP DE PONT_v2 - NH Nieuws

Jasper van Mens woont op een woonboot vlak naast het recreatiegebied en vindt deze locatie ook zeer onwenselijk: "De laatste jaren is het water veel schoner en gaan er steeds meer mensen zwemmen, suppen en zeilen. Zo'n pont komt dan in een recreatiegebied varen en dat zou ik heel jammer vinden." 

De gemeente heeft nog niets definitief besloten, maar de bewoners blijven voorlopig actievoeren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Whatsapp