Ga naar Content

Irene huurt scootmobiel bij gemeente, maar moet dagen wachten op reparatie lekke band

HEEMSTEDE - Irene Marselje uit Heemstede zou er de komende dagen graag even op uitgaan met haar scootmobiel, maar door een lekke band zit ze aan huis gekluisterd. Zondag ontdekte ze het lek, maar tot haar stomme verbazing kan er pas vrijdag een reparateur langskomen. De gemeente Heemstede, bij wie ze de scootmobiel huurt, betreurt het voor Irene, maar ze zal toch moeten wachten.

"Het is schandalig", zegt Irene, zittend in haar scootmobiel voor haar flat in Heemstede. "Je laat iemand toch niet vijf dagen met een lekke band zitten?" Irene is jaren geleden geopereerd aan een hersentumor en als gevolg van de daarna toegediende medicatie heeft ze pijnlijke gewrichten gekregen en gaat lopen dus moeilijk.

Via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO, red.) huurde ze bij de gemeente Heemstede een scootmobiel en maakt daar nu al jaren gebruik van. "Ik heb al eens een kapotte achterband gehad, maar dat werd toen wel binnen een paar uur geregeld."

Tekst gaat verder onder afbeelding. 

Irene Marselje en haar lekke band - Foto: NH Nieuws / Paul Tromp

Afgelopen zondag was het dus weer raak. En dus nam ze contact op met het Hulpmiddelencentrum, de partij die voor de gemeente de reparaties verzorgt. "Dat bedrijf bleek failliet te zijn en overgenomen door de firma Kersten. Ik kreeg te horen dat er vrijdag pas een reparateur beschikbaar was."

Irene liet het er niet bij zitten en nam contact op met de gemeente. "Uiteindelijk kwam het er op neer dat ik het tot vrijdag maar zelf moest uitzoeken. Ze zeiden dat mijn familie dan maar boodschappen voor me moest doen. Maar die zijn allemaal op vakantie." Ze hoopt dat de huishoudelijke hulp morgen langs de supermarkt kan gaan, maar ze wil natuurlijk het liefste met haar scootmobiel erop uit, bijvoorbeeld naar haar zus in Haarlem Noord. "Maar ik zit nu aan huis gekluisterd."

Overmacht

Een woordvoerder van de gemeente Heemstede laat weten de situatie van Irene te betreuren, maar dat er niets anders op zit dan tot vrijdag te wachten. "Het klopt dat het Hulpmiddelencentrum in april failliet is gegaan. We zitten momenteel met de nieuwe aanbieder (Kersten, red.) in een opstartfase en er wordt daar nu met man en macht gewerkt om alle achterstanden weg te werken. Daarbij is het natuurlijk ook nog vakantietijd, dus dat helpt ook niet mee."

 Kan jij het achterbandje van Irene verwisselen? Laat het weten via [email protected].

'Gemeente had beter moeten plannen'

De gemeente wil Irene wel advies geven over hoe ze de komende dagen goed door kan komen en van welke services ze dan gebruik kan maken. Maar Irene wil gewoon dat haar band gemaakt wordt en vindt dat de gemeente deze situatie veel beter had moeten voorbereiden. "Ze hadden de vakantieplanning veel beter moeten regelen, dit kan gewoon niet. Ik heb nog geluk gehad dat ik niet ergens onderweg een lekke band heb gekregen. Ik hoop dat ze toch nog een gaatje vinden, dat er toch iemand eerder kan komen om mij te helpen."

Gelukkig kan Irene nog wel een klein beetje lachen. Ze rijdt even een stukje met haar kapotte wiel en dat doet een beetje denken aan de Formule 1-race van afgelopen zondag. Ook Louis Hamilton kreeg op het circuit Silverstone een lekke band, maar haalde toch de finish. "Ja, maar hij kon de pitstraat in en ik niet. En ik ga ook niet tot vrijdag zo rondrijden."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]