Sport

Geen publiek aanwezig bij oefenduel Ajax

4 augustus 2020, 10.44 uur · Aangepast 4 augustus 2020, 12.23 uur · Door Redactie

Whatsapp

AMSTERDAM - Ajax speelt de oefenwedstrijd van zaterdag tegen RKC Waalwijk zonder publiek. Er is door de gemeente Amsterdam namelijk geen vergunning afgegeven. Daardoor is er geen toestemming die nodig is om de gewenste 9.000 toeschouwers toe te laten.

Pro Shots/Stanley Gontha
Quote

"De Veiligheidsregio kiest voor de veilige optie. Dat is gefaseerd opbouwen, dus eerst klein beginnen en leren van de praktijk"

woordvoerder veiligheidsregio

"We zijn in gesprek met Ajax over de voorwaarden voor het toelaten van publiek", vertelt een woordvoerder van de Veiligheidsregio aan Ajax Showtime. "Het aantal besmettingen loopt weer op in onze regio. De Veiligheidsregio kiest daarom voor de veilige optie. Dat is gefaseerd opbouwen, dus eerst klein beginnen en leren van de praktijk. Vervolgens eventueel meer supporters toelaten bij een volgende wedstrijd."

Aanvraag op tijd ingediend

Op 15 juli werd een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente Amsterdam voor de wedstrijden tegen RKC en FC Utrecht (volgende week donderdag). Daarin was ook een uitgebreid plan conform het KNVB-protocol en de RIVM-richtlijnen omtrent het coronavirus opgenomen.

Op basis daarvan meenden Ajax en de Johan Cruijff ArenA dat het mogelijk was om op een verantwoorde en veilige manier het stadion met ongeveer 9.000 supporters te vullen, ongeveer 16 procent van de huidige capaciteit. Sinds deze zomer biedt het stadion plaats aan ruim 55.500 toeschouwers. Omdat de vergunning maandagavond nog steeds niet was afgegeven, heeft Ajax die plannen nu noodgedwongen moeten staken.

Mogelijk wel publiek tegen FC Utrecht

Ajax stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat er tegen FC Utrecht wel supporters aanwezig kunnen zijn. De club zal opnieuw met de gemeente in contact gaan om de vergunning te verkrijgen.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
Whatsapp