Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Helderse PVV wil waarschuwingsborden op strand: "Poolse man moet onderscheiding krijgen"

3 augustus 2020, 20.34 uur · Door Redactie

JULIANADORP - De 37-jarige Poolse man die gisteren het leven liet bij het redden van drie kinderen uit zee dient postuum een Helderse onderscheiding te krijgen. "Zodat zijn heldendaad nooit vergeten wordt", aldus fractievoorzitter Vincent van den Born van de PVV. 

ANP

In een brief aan het college oppert de PVV dit, schrijft mediapartner Regio Noordkop, maar gaat verder ook in op het ontbreken van waarschuwingsborden op het strand voor gevaarlijke stromingen.

Engels en Duitse waarschuwingen

Die moeten er volgens hem zo snel mogelijk komen. Niet alleen bij de toegang tot het strand, maar ook bij elke pier. “En niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Duits en Engels”, aldus Van den Born.

Gistermiddag kwam een man op het leven op het strand bij Julianadorp. Hij ging de zee in om drie kinderen te redden die in een mui terecht waren gekomen. De kinderen zijn veilig aan de kant gekomen, maar de Poolse man spoelde twee uur later aan en kon niet meer worden gered.  

Het was bij het onbewaakt stukje strand de Drooghe Weert.

Tekst gaat door onder de kaart.

De reddingsbrigade probeer alles om de man te redden en vertelden voor de camera van NH Nieuws: "Het was heel heftig. Het wordt zwart voor je ogen en doet meteen wat je hebt geleerd." 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.