West-Friesland

Porsche uit 1974 uit garage gestolen: "Net met pensioen, maar droom vervaagt"

2 augustus 2020, 19.57 uur · Door Mark Arents

HOORN - Zonder accu weggezet in een beveiligde garage. Hans Peeters deed er alles aan om zijn Porsche uit 1974 veilig op te bergen, maar toch wist iemand zijn trots te stelen. Net nu zijn pensioen voor de deur staat. "Het eerste tripje naar Limburg stond al gepland", vertelt Peeters.

NH Nieuws / Hans Peeters

De '1974 Porsche 911 Targa S' stond in een garage in Hoorn achter slot en grendel. "Iedere keer als ik hem daar neerzette, haalde ik de accu eruit, zodat niemand er zomaar mee weg zou kunnen rijden", legt de Horinees uit. Peeters huurde een parkeerplek waar je alleen met een druppel toegang tot hebt. "Toch is het iemand gelukt om de auto daar weg te krijgen."

Jaren geleden kocht Peeters de auto. "Het is een super mooie machine. Geen uniek exemplaar, maar ik was er verliefd op." Flink wat onderhoud later, reed hij er alleen wat weinig mee rond. "Nu ik na 38 jaar in het onderwijs eindelijk wat meer tijd had, was het tijd voor mooie ritjes." Maar of die er nu nog inzitten, weet Peeters simpelweg niet.

Quote

"Het gaat niet zozeer om het geld, maar het is gewoon een fantastische auto"

hans peeters

"Mijn plan was om juist nu veel te gaan rijden. Daarna wilde ik de auto aan mijn kinderen doorgeven, die zijn er ook gek op", vertel Peeters teleurgesteld. "Het gaat niet zozeer om het geld, maar het is gewoon een fantastische auto. Ik zou hem nooit verkopen."

Hoop blijft bestaan

De autoliefhebber hoopt dat iemand de auto aangeboden krijgt die toevallig weet dat de auto gestolen is. "Zowel nationaal als internationaal staat de auto als gestolen in de boeken, maar je weet natuurlijk nooit wat dat oplevert." Zijn zoon heeft de diefstal inmiddels op meerdere Facebook-pagina's gedeeld.

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].