Ga naar Content

Bouw je eigen pizzaoven van klei: "Werken met klei is haast therapeutisch"

HAARLEM - Met je blote voeten stampen door de klei terwijl het zonnetje schijnt en je je gedachten de vrije loop laat. Wanneer de klei de juiste hardheid heeft, is het tijd om het brouwsel te gebruiken voor de bouw van je eigen pizzaoven. Dit en meer wil Jasper je leren in de cursus : Bouw je eigen pizzaoven van klei.

Jasper Nuijt en Stephanie Offhaus - Foto: Michael van der Putten

Wonen op een Spaanse Berg

Bijna vijf jaar woonden Jasper Nuijt en zijn vriendin Stephanie Offhaus op een berg in Spanje. Jasper: “We leefden daar echt afgelegen, toen we er heengingen was er nog helemaal niets, we hebben zelf ons huisje gemaakt.” Toen ze ontdekten dat ze met klei uit de omgeving konden bouwen bedachten ze al snel dat het ook mogelijk is om er een pizzaoven van te maken. Jasper: “Ik ontdekte dat het werken met klei heel ontspannend is. Het is zo leuk om te zien dat je zelf, zonder dat je ervaring hebt, vanalles met klei kunt bouwen en dat er een haast therapeutische werking van uitgaat. Het is rustgevend om lekker met je voeten in de klei te staan en het met je handen te verwerken.”

Foto:

De kracht van klei

Jasper en zijn gezin zijn inmiddel weer terug in Nederland. Jasper wil de verworven kennis graag delen. “Vanaf 8 augustus organiseren we de workshop Bouw je eigen pizzaoven van klei bij het Permacultuur Centrum Haarlem”, vertelt Jasper. “We willen mensen leren een pizzaoven te bouwen in de achtertuin met zoveel mogelijk hergebruikte materialen. Ja, we vinden het mooi om over te brengen dat je zelf heel veel kunt bouwen en dat dat ook nog eens heel leuk is en ontspant. 

Wil je je zelf een pizzaoven leren bouwen? Schrijf je dan nu in.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]