Ga naar Content

Vechtpartij aan boord van KLM-toestel om mondkapje: 'Kappen, er zijn kinderen hiero'

SCHIPHOL - Aan boord van een KLM-toestel is afgelopen week een grote vechtpartij uitgebroken. Een dronken passagier zou geweigerd hebben om een mondkapje te dragen, waarop een ruzie en vechtpartij volgden. Beelden van die vechtpartij zijn op Twitter gezet. 

Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Op de beelden is te zien dat er rake kloppen worden uitgedeeld in de cabine. Een passagier met een ontbloot bovenlijf lijkt de bron van alle ongeregeldheden te zijn. Hij draagt geen mondkapje, daar waar dat wel verplicht is aan boord van KLM-vluchten.

Overigens is hij niet de enige passagier die geen mondkapje draagt. Volgens de plaatser van de beelden zou de passagier dronken geweest zijn.

Op het moment van het ontstaan van de vechtpartij roept een andere passagier: "Kappen, er zijn kinderen hiero". Even later is te zien dat de passagier met het ontbloot bovenlijf door andere passagiers in het gangpad op de grond gedrukt wordt.

Tekst gaat verder onder bericht. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Een ooggetuige meldt dat de overlastgevende passagier vlak voor de landing, toen iedereen moest gaan zitten, opstond en door het gangpad liep om andere passagiers uit te dagen. 'Uiteindelijk stond de man bijna vooraan in het vliegtuig en omdat niemand inging op zijn provocaties is hij op een medepassagier in gaan slaan.'

Volgens de getuige is de man die aangevallen werd toen opgestaan en heeft hij zich verweerd. 'Uiteindelijk waren er 5 tot 6 man nodig om de doorgeslagen persoon op de grond te krijgen. Medepassagiers hebben gedaan wat ze moesten doen om dit te stoppen.'

Twee arrestaties

Een woordvoerder van KLM bevestigt vanochtend dat de vechtpartij heeft plaatsgevonden aan boord van een vliegtuig onderweg naar Ibiza. Bij aankomst op het eiland zijn twee passagiers gearresteerd. De woordvoerder wil benadrukken dat de veiligheid niet in gevaar is geweest.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.