Amsterdam

NL
V

Groot onderhoud aan Ring Amsterdam begonnen

31 juli 2020, 22.43 uur · Aangepast 31 juli 2020, 22.55 uur · Door AT5

AMSTERDAM - Sinds 21.00 uur vanavond is Rijkswaterstaat begonnen met groot onderhoud aan de buitenring van de A10 in Amsterdam Noord. Het stuk weg zal de komende tien dagen dicht zijn voor verkeer wat grote gevolgen heeft voor de reistijd van veel weggebruikers. Daarnaast zullen de werkzaamheden voor flink wat geluidsoverlast zorgen.

200724_Verkeer_A10Noord_Buitenring_KORT - NH Nieuws

Waar de binnenring van de A10 in Amsterdam Noord tijdens afgelopen Hemelvaart en Pinksteren onder handen is genomen, is nu de buitenring aan de beurt. Tussen 31 juli en 10 augustus wordt de buitenring A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein afgesloten voor verkeer en voorzien van nieuw asfalt. Ook zullen de vangrails worden hersteld en de voegen worden vervangen. 

Rondje A10 rijden 

Omgevingsmanager van Rijkswaterstaat Dick van der Kolk verwacht dat de vertraging hierdoor kan oplopen tot meer dan een uur: "Zorg dan ook dat je je reis goed voorbereidt om op tijd op je bestemming aan te komen."

Hij voegt daaraan toe: "Belangrijk om te melden is dat de binnenring A10 gewoon open is. Als je normaal van de buitenring gebruik maakt, adviseren wij je om via Oost, Zuid en West een rondje ring te rijden."

Naast het verkeer zullen ook omwonenden van het werkgebied last krijgen van de werkzaamheden. Er wordt 24 uur per dag doorgewerkt om alles zo snel mogelijk af te krijgen en dat gaat gepaard met geluidsoverlast. Verder kunnen omwonenden te maken krijgen met meer verkeersdrukte in de omliggende wijken.

Impact

Ondanks dat de werkzaamheden behoorlijk ingrijpend zijn, maken niet alle omwonenden zich druk om de impact ervan: "Het is wanneer ik op vakantie ben, dus ik heb er geen last van", vertelt een omwonende.

Bovendien vinden ze de kwaliteit van de snelweg belangrijker dan de hinder: "Voor mij is het belangrijk dat die weg het goed doet, en dat hij netjes onderhouden wordt."

Op maandag 10 augustus om 05.00 uur moet de klus geklaard zijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03