Zaanstreek-Waterland

NL
V

Aldi sluit hoofdkantoor en distributiecentrum Zaandam: 125 werknemers op de schopstoel

31 juli 2020, 18.29 uur · Aangepast 31 juli 2020, 18.43 uur · Door Redactie

ZAANDAM - Supermarktketen Aldi sluit haar hoofdkantoor en distributiecentrum in Zaandam. Als gevolg daarvan hangen de banen van zo'n 125 medewerkers aan een zijden draadje. 

Google Streetview

Met de sluiting van de Zaandamse bv verdwijnt de enige Noord-Hollandse bv die Aldi had. Toch hoeft de prijsbewuste supermarktklant zich geen zorgen te maken. "De winkels blijven natuurlijk gewoon bestaan", benadrukt een woordvoerder tegenover NH Nieuws. Ook heeft de opheffing geen gevolgen voor de 750 werknemers van de winkels die nu nog onder Aldi Zaandam vallen. 

Behalve in Zaandam heeft Aldi momenteel nog negen bv's in Nederland. "Iedere bv heeft z'n eigen hoofdkantoor, met daaraan gekoppeld een distributiecentrum", legt de woordvoerder uit. Noord-Hollandse Aldi's zullen in de toekomst worden bevooraad door de bv in Zoetermeer.

Hulp bij vinden nieuwe baan

Het personeel is inmiddels ingelicht over het besluit.  Aldi 'heeft de intentie' om de 125 boventallige mensen te begeleiden bij het vinden van een nieuwe baan. "Velen van hen zijn al lang in dienst bij Aldi. Wij hebben contact gezocht met de vakbonden en hen uitgenodigd om met ons het overleg te voeren om te komen tot een sociaal plan", aldus directeur van Aldi Zoetermeer BV en Aldi Zaandam BV, Bastiaan van Loon, in een persbericht.

In datzelfde persbericht wordt de Zaandamse divisie 'niet toekomstbestendig' geacht. Wat de keten daarmee precies bedoelt, is niet bekend. De woordvoerder wilde de formulering desgevraagd niet nader toelichten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03