Ga naar Content

Noord-Hollandse tennisfinale op NK: Brouwer en De Jong winnen

AMSTELVEEN - Gijs Brouwer en Jesper de Jong zijn er beide in geslaagd om hun halve finale op het Nederlands kampioenschap tennis te winnen. De Noord-Hollanders versloegen respectievelijk Jelle Sels en Tim van Rijthoven en kunnen zich opmaken voor een onderonsje tussen twee provinciegenoten in de finale. 

Foto: Idso Brouwer

Hoofddorper De Jong, donderdag nog te sterk voor Robin Haase, rekende in twee sets af met titelverdediger Van Rijthoven. De eerste set trok hij via een tiebreak over de streep, terwijl de Hoofddorper de tweede set met 6-4 naar zich toe wist te trekken. 

Brouwer

Brouwer uit Venhuizen maakte er een drie sets durende partij van. De wedstrijd vloog alle kanten op. De eerste set was een prooi voor de Noord-Hollander (6-1), waarna Sels zich terugvocht en de tweede set met 2-6 overtuigend wist te winnen. Brouwer liet het er niet bij zitten en kende een sterke laatste set, waarbij hij de eerste twee servicegames van zijn tegenstander direct wist te winnen en zijn eigen games ook won. Uiteindelijk eindigde de set in 6-2. 

Zaterdag staat de finale op de agenda.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]