Ga naar Content

Kogel is door de kerk: Botman verruilt Ajax voor Lille

LILLE - Sven Botman maakt de overstap van Ajax naar Lille OSC. De twintigjarige verdediger, die afgelopen seizoen door de Amsterdammers werd verhuurd aan sc Heerenveen, tekent voor vijf seizoenen bij de Franse club. 

Foto: Pro Shots/Jeffrey van Bakel

Beide clubs doen geen uitspraken over een transfersom, maar volgens De Telegraaf is er acht miljoen euro met de transfer gemoeid. Opvallend aan de transfer is dat Botman nog geen enkele minuut in de hoofdmacht van Ajax voetbalde. In het seizoen 2018/2019 kwam hij 28 wedstrijden uit voor Jong Ajax in de eerste divisie, waarna de verdediger een jaar bij sc Heerenveen werd gestald. Daar scoorde hij twee doelpunten in 26 wedstrijden en speelde hij zich in de kijker bij Lille. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lille eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats in de Franse Ligue 1. Bovendien was de club een tegenstander van Ajax in de Champions League. Thuis won Ajax met 3-0 van Lille, terwijl de ploeg van Erik ten Hag ook in Frankrijk aan het langste eind trok: 0-2. Botman gaat in Stade Pierre-Mauroy spelen met rugnummer vijf. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]