Ga naar Content

VV IJmuiden hoopt na financiële rampmaanden op vergoeding Veltman

IJMUIDEN - De transfer van Joël Veltman naar het Engelse Brighton & Hove Albion is ook in IJmuiden niet onopgemerkt gebleven. De verdediger, die overkomt van Ajax, speelde van 1999 tot 2001 in het shirt van VV IJmuiden voordat hij naar de Amsterdammers vertrok. Wellicht kan de amateurvereniging om die reden nog een financiële vergoeding tegemoet zien.

Foto: Pro Shots/Thomas Bakker

Of die vergoeding er ook daadwerkelijk komt is nog onduidelijk, zegt Michel Spierenburg, voorzitter van de vereniging. "We moeten nog even goed uitzoeken wat dit precies voor ons betekent. Ik heb wel gelezen dat de transfersom (volgens The Argus gaat het om een miljoen euro, red.) laag is uitgevallen", zegt hij.

"Het kan zomaar zijn dat we niets krijgen, maar misschien krijgen we nog wel ergens een bepaald percentage over. Dat is zeker in deze tijden zeer welkom. Ik denk dat wij het afgelopen jaar - met onze negenhonderd leden - wel tussen de zeventig- en negentigduizend euro zijn misgelopen."

"Joël heeft zijn eerste shirtje van het Nederlands elftal aan ons geschonken"

vv ijmuiden-voorzitter Michel Spierenburg

Ondanks dat Veltman de afgelopen negentien jaar voor Ajax speelde, heeft de club altijd contact met hem gehouden. "En zijn vader komt nog regelmatig naar de club", weet Spierenburg. "Joël is bij ons nog een paar keer aanwezig geweest bij openingen en dergelijken en je blijft hem toch volgen. Hij heeft zijn eerste shirtje van het Nederlands elftal aan ons geschonken. Die hangt in de kantine. We hebben wel contact met hem gehouden, want het is wel een jongen die echt uit de buurt komt."

Om die reden zijn de IJmuidenaren dan ook trots op de verdediger, die net als veel mensen uit die streek het 'niet lullen maar poetsen-karakter' heeft. "Absoluut. Daar zijn we dan ook wel weer enigszins chauvinistisch in. We hebben hem gevolgd en hebben dan toch met iets meer aandacht naar Ajax en Oranje gekeken de laatste jaren. Dat is gewoon leuk om mee te maken."

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Was het tijdens zijn tijd bij VV IJmuiden ook al duidelijk dat Veltman het ver zou gaan schoppen tijdens zijn carrière?

"Dat is wel grappig; hij stak er wel bovenuit, maar het was geen uitzonderlijk talent", vertelt de voorzitter. "Maar de combinatie van zijn talent en mentaliteit heeft wel de doorslag gegeven. Dat zag je bij Ajax natuurlijk ook. Hij is best wel verguisd door bepaalde journalisten, maar iedere trainer koos onvoorwaardelijk voor hem. Of het nou Erik ten Hag, Frank de Boer of Peter Bosz was; hij stond altijd in de basis. Dat soort mensen hebben er toch net iets meer kijk op dan anderen, denk ik dan."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]