Ga naar Content

Online Introweek voor nieuwe studenten in Haarlem vanwege corona

HAARLEM - Haarlemmers herkennen het beeld: normaal trekken grote groepen studenten door Haarlem in de week voor het nieuwe schooljaar. Tijdens deze Introweek maken de jongeren kennis met de stad. Deze zomer loopt dat anders. Vanwege de coronamaatregelen heeft de organisatie besloten de Introweek te cancellen en de kennismaking voornamelijk online te laten verlopen.

Studenten tijdens Introweek Haarlem in 2018 - Foto: Hogeschool InHolland

De introcommissie wil studenten aan Hogeschool InHolland 'de leukste week van je studie' geven. Met pijn in het hart is dan ook al vroeg besloten de echte Introweek niet door te laten gaan. "We wilden de studenten niet teleurstellen door het op het laatste moment af te zeggen. Dus hebben we snel besloten geen Introweek te doen en een back up-plan te bedenken", zegt voorzitter Britt Jansen van de Introcommissie.

Kindjes

Normaal gesproken nemen leden van de vijf studentenverenigingen in Haarlem en 't Haerlems Studenten Gildt een paar honderd eerstejaars een kleine week mee aan de hand door de stad. "Dan waren het onze kindjes van maandag tot en met vrijdag", vertelt Britt. Bowlen, zwemmen en kroegentochten waren terugkerende activiteiten.

Begrijpen

Nu biedt de Introcommissie drie dagen online een programma aan voor de nieuwe studenten. "Daarnaast zijn de afzonderlijke studentenverenigingen nog bezig met het organiseren van activiteiten. Ik denk dat de studenten wel begrijpen dat het dit jaar anders moet gaan. Ik hoop dat ze toch enigszins kunnen kennismaken met Haarlem."

De nieuwe lichting kan een pubquiz en twee concerten online volgen. De nieuwelingen kunnen deze soms ook zien in 't Haerlems Studenten Gildt zodat ze toch fysiek kennis kunnen maken met het studentenleven.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]