Ga naar Content

Alkmaarder Rienstra na vijf jaar RKC toe aan buitenlands avontuur

WAALWIJK - Daan Rienstra verlaat RKC Waalwijk. De Alkmaarder maakt zich na vijf seizoenen in Brabant op voor een buitenlands avontuur. Het is nog niet bekend bij welke club Rienstra aan de slag gaat. 

Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

"Daan ging voorop in de strijd op het veld en was ook buiten het veld een belangrijke speler", zegt Frank van Mosselveld, technisch directeur van de Waalwijkers, op de site van de club. "Toen hij onlangs aangaf na vijf jaar RKC toe te zijn aan een nieuw buitenlands avontuur, en aan de club vroeg om mee te denken, zijn we in gesprek gegaan. Uitkomst van de gesprekken was dat voor beide partijen contractontbinding de beste optie is, zodat Daan vrij is om zijn droom na te jagen."

"Voor beide partijen partijen is contractontbinding de beste optie"

Technisch directeur RKC, Frank van Mosselveld

ADO '20

Rienstra maakte in 2013 de overstap van het Heemskerkse ADO '20 naar Heracles Almelo. Bij de Almeloërs kwam de Noord-Hollander niet veel aan spelen toe, waarna hij werd opgepikt door RKC Waalwijk. Daar speelde hij ruim 150 wedstrjden voor de hoofdmacht en werd hij bovendien aanvoerder van zijn ploeg. Zijn contract liep nog tot de zomer van 2021, maar RKC laat Rienstra transfervrij vertrekken.

NH Sport maakte vorig jaar een reportage met de Noord-Hollanders in dienst van RKC Waalwijk

Noord-Hollandse kolonie bij RKC - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]