Ga naar Content

Ras-Ajacied Veltman verruilt Ajax na negentien jaar voor avontuur in Engeland

AMSTERDAM - Joël Veltman (28) stapt over van Ajax naar Brighton & Hove Albion. De verdediger heeft een contract voor drie jaar getekend. Bij Brighton, dat in de Engelse Premier League op de 15e plaats eindigde, speelt ook de Nederlander Davy Pröpper. Het contract van Veltman bij Ajax liep nog tot en met 30 juni 2021.

Foto: Pro Shots / Remko Kool

"Het was tijd om te gaan", zo lichtte Veltman zijn beslissing om uit Amsterdam te vertrekken toe. "Ik was toe aan een nieuwe ervaring, aan voetballen in een ander land. Wat is er dan mooier dan Engeland. Nergens wordt zo gespeeld als in de Premier League, met zo veel bezieling en zo veel tempo. Ik ben dat gewend in de Champions League. Nu ga ik dat elke week meemaken."

De geboren IJmuidenaar begon zijn carriére bij vv IJmuiden in Velsen-Zuid, waarna hij in 2001 startte bij de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte op 19 augustus 2012 zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd bij NEC (1-6). Veltman speelde bij Ajax 246 officiële wedstrijden en maakte daarin tien doelpunten. Hij werd met de club vier keer landskampioen (2012, 2013, 2014 en 2019). In 2019 won hij tevens de KNVB beker.

34

Veltman gaat in Engeland spelen met rugnummer 34. Dat doet hij om zijn voormalig ploeggenoot Abdelhak Nouri te eren. Volgens The Argus betaalt Brighton een miljoen euro aan Ajax voor de diensten van de verdediger. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]