Ga naar Content

Omgekomen Mauro (13) voor laatste keer op voetbalveld: 'Iedere wedstrijd z'n shirt mee'

KROMMENIE - Op de woorden van Danny Vera’s Rollercoaster wordt de kist van de in Kroatië omgekomen Mauro het veld opgedragen. Gedragen en omringd door zijn dierbaren, maakt hij zijn laatste tocht naar de middenstip. Meer dan vijfhonderd genodigden en belangstellenden zijn getuige van het indrukwekkende tafereel op een van de velden van Sporting Krommenie, waar de 13-jarige Mauro voetbalde. 

Foto: NH Nieuws

Rond 11.00 uur druppelen de eerste genodigden en belangstellenden binnen. Niet veel later hebben zich honderden mensen op het veld van de club verzameld. De organisatie heeft alles onder controle, mede dankzij de voorbereidingen die gisteren al waren getroffen. Toen hadden Mauro's familie en vrienden zo'n vijfhonderd stoelen op het veld neergezet, vanwege corona uiteraard op anderhalve meter van elkaar. Zelfs de handhavers die een kijkje komen nemen, zijn tevreden. 

Foto: NH Nieuws

"Alle mensen bij elkaar, voor Mauro, dat is best indrukwekkend, zeker als je ze allemaal op een voetbalveld ziet", zegt voorzitter Jan Kee van voetbalvereniging Sporting Krommenie. ls dan ook nog eens de zon doorkomt, dan lijkt alles samen te komen en kan de dienst echt beginnen.  

Shirt van 'Maus'

In de verhalen die worden verteld klinkt door dat Mauro een bezig bijtje was. Met een grote passie voor sport en muziek, bovendien. Zijn teamgenoten beloven dat ze komend seizoen bij iedere wedstrijd zijn shirt zullen meenemen, om hun 'Maus' zo bij hen te houden. 

Aan het verzoek om rozen mee te nemen, is massaal gehoor gegeven. Als Mauro's vrienden rozen neerleggen en elkaar geëmotioneerd aankijken, zie je een sterke vriendschapsband. Ze zoeken elkaar op om het verlies van hun vriend en clubgenoot te verwerken. 

Foto: NH Nieuws/Thyra de Groot

Een van de sprekers is Jaap Nassette, die met andere ouders de technische kant van Mauro’s band verzorgde. Jaap: "Mauro oefende de blaren op z’n vingers sinds hij lid was, respect.” In een video is te zien hoe de band Uncharted van Kensington  speelt. Jaap is diep onder de indruk en vertelt dat het nummer voor hem nooit meer hetzelfde zal zijn. 

Hoewel veel mensen aan het woord komen, overheerst de stilte. "Het meevoelen met de familie, dat is het meest indrukwekkend", zegt Jan Kee met een krakende stem. Het grootse afscheid is in lijn met Mauro's ambities. In haar speech vertelt Mauro's moeder dat hij graag YouTuber wilde worden. Dat zijn kanaal de laatste dagen steeds meer abonnees krijgt, zou hem bijzonder trots hebben gemaakt. 

Groot gemis

Aan het eind van de ceremonie worden de jongeren, die in groten getale naar Sporting Krommenie zijn gekomen, gevraagd een erehaag te vormen. Terwijl zijn leeftijds- en clubgenoten Mauro een laatste groet brengen, brengt zijn familie hem naar zijn laatste rustplaats. 

Foto: NH Nieuws/Thyra de Groot

Het is het einde van een indrukwekkend afscheid, al zal het rouwproces nog wel even duren, verwacht Jan Kee: "De jongens zijn er nog niet klaar mee."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Lees ook