Alkmaar

NL
V

Kermis Alkmaar waarschijnlijk naar evenemententerrein Olympiaweg

29 juli 2020, 15.55 uur · Door Redactie

ALKMAAR - De Alkmaarse zomerkermis wordt waarschijnlijk gehouden aan de Olympiaweg, mits kan worden voldaan aan de coronamaatregelen en de eisen voor het verlenen van de evenementenvergunning. Dat meldt de gemeente. De binnenstad als locatie is definitief van de baan, want daar zouden de afstandsregels niet kunnen worden gehandhaafd. 

Andre Winter

De kermis is van 21 tot en met 30 augustus. De gemeente inventariseert momenteel welke exploitanten er naar het evenemententerrein in Alkmaar kunnen komen zodat het kermisterrein veilig en volgens het landelijk coronaprotocol ingericht kan worden.

Het evenementen terrein aan de Olympiaweg is een bekende plek voor festivals, zoals Beatcoin en Fuse Festival. In principe is er dus ruimte genoeg voor alle attracties die normaal ook in de binnenstad staan.

Tekst loopt door onder de kaart.

De attracties moeten zo ingedeeld worden dat er ruime looppaden voor het publiek zijn. Door een duidelijke in- en uitgang kan het publiek eenvoudig in goede banen geleid worden zodat bij eventuele drukte snel kan worden ingegrepen.

Gemeente Alkmaar: “Het uitgangspunt is dat we de Zomerkermis doorgang willen laten vinden. Alleen moet de volksgezondheid en veiligheid tijdens het evenement voor iedereen gewaarborgd zijn. Zowel voor de kermisexploitanten als voor de kermisliefhebbers. Dit wordt beoordeeld bij de vergunningverlening.”

De poffertjeskraam staat als enige exploitant wel in de binnenstad.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?