Ga naar Content

Kogelregen in Amsterdam, meerdere kogelgaten in deur Hotel W

AMSTERDAM - Hotel W Amsterdam in de Spuistraat is afgelopen nacht onder vuur genomen. In de voordeur van het hotel zitten ten minste acht kogelgaten. Rond 03.20 uur kreeg de politie de melding binnen van de schietpartij.

Kogelregen bij Hotel W Amsterdam - Foto: Martin Damen

Ook twee andere glazen deuren die even verderop in de gevel van het pand zitten zijn meerdere keren geraakt. Het zou gaan om een nooduitgang.

Het is onduidelijk of er een of meerdere schutters zijn geweest. De politie doet momenteel onderzoek in de straat. 

"Er is geschoten in salvo's: bam-bam-bam-bam en na een paar seconden weer bam-bam-bam-bam"

Buurtbewoner

Een buurtbewoner hoorde de schoten en ging direct naar buiten. "Het leek zwaar vuurwerk en ik wilde mensen aanspreken dat dit niet de bedoeling is midden in de nacht", zo vertelt hij aan AT5. Van een andere buurtbewoner hoorde hij dat er geschoten was.

"Het moet echt een zwaar kaliber geweest zijn, want het waren dreunen. Er is geschoten in salvo's: bam-bam-bam-bam en na een paar seconden weer bam-bam-bam-bam." Volgens de buurman die hij sprak had de schutter een langwerpig geweer vast en zou hij na de schoten richting de grachtengordel gevlucht zijn. De politie kan dat niet bevestigen

Taxi

Een woordvoerder van de politie laat in De Ochtendshow op NH Radio weten dat er voor zover bekend niemand gewond is geraakt. Daarnaast roep hij getuigen op zich te melden. "Het schijnt dat er rond die tijd een taxi voorbij is gereden. We willen heel graag spreken met de bestuurder van die taxi of inzittenden. Ook andere mensen die informatie hebben over de achtergrond van het incident worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan eventueel ook anoniem."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.