Ga naar Content

Doelman Robbin Ruiter maakt overstap naar Willem II

TILBURG - Robbin Ruiter is de nieuwe doelman van Willem II. De Amsterdammer komt over van PSV, dat zo'n kwart miljoen euro ontvangt voor de keeper. Ruiter tekent een contract voor twee seizoenen in Tilburg met een optie voor nog een jaar. 

Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Dat melden De Telegraaf en Voetbal International. Ruiter (33) begon zijn loopbaan in bij FC Volendam, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. Na een aantal jaren het doel van het eerste elftal te hebben verdedigd, maakte hij de overstap naar FC Utrecht. Vijf jaar in De Galgenwaard leverde hem een transfer naar het Engelse Sunderland op, waarna hij vorig jaar zomer werd opgepikt door PSV. 

Willem II was op zoek naar een doelman, omdat de Tilburgers Timon Wellenreuther (Anderlecht) en Michael Woud  (Almere City FC, verhuurd) elders hun geluk gingen beproeven. Vorig seizoen eindigde de ploeg van trainer Adrie Koster op een knappe vijfde plaats. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]