Ga naar Content

Wielrenner Appel kreeg weinig mee van coronacrisis in Roemenië

SPANBROEK - Wielrenner Stijn Appel uit Spanbroek reed vorige week zijn eerste rittenkoers op niveau. Ondanks de coronacrisis startte hij in de Roemeense Sibiu Tour. "Ik heb een veilig gevoel gehad tijdens de koers en buiten de koers", vertelt Appel.

Foto:

Aan de rittenkoers deden twee World Tour ploegen mee (Bora Hansgrohe en Israel Start-Up Nation). Appel wilde de ronde gebruiken om te kijken hoe hij bergop kan rijden. In de tweede etappe stond er een zware eindklim op het programma van zo'n 25 kilometer lang. "Die test heb ik niet gehaald", aldus Appel. "Klimmen in Nederland en België is wat anders dan echt een berg oprijden. Ik moest er snel af. Ik heb geen uitslag kunnen rijden en dat viel tegen voor mij."

"Klimmen in Nederland en België is wat anders dan echt een berg op rijden"

wielrenner stijn appel

Dromen van ritzege

In de laatste etappe reed Appel lang aan kop samen met een andere vluchter. Op zo'n drie kilometer voor de finish werd het duo gegrepen door het aanstormende peloton. "We kregen steeds meer hoop op een goede afloop. Ik zei nog tegen mijn medevluchter dat we voor de overwinning moesten rijden, maar uiteindelijk werden we gepakt door het peloton en bleef het dus bij een droom", vertelt Appel. De Noord-Hollander eindigde als 56e in het algemeen klassement.

Coronamaatregelen

Ondanks het reisadvies oranje was, zou de wielrenner zo weer aan een koers in Roemenië meedoen. "Ik vind het prachtig om te koersen en wil niet alleen maar trainen. Als je dan in de finale zit met een hoge hartslag en adrenaline is dat heerlijk! Wij hebben in een bubbel geleefd. Je krijgt weinig mee van de coronacrisis", laat Appel weten.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]