Ga naar Content

Estafette aan voorstellingen door Naarder theater: "Zo komen we door de coronacrisis"

NAARDEN - Het theater is al niet groot en nu kunnen ook nog eens niet alle stoelen gevuld worden: het kleine theater De Mess in Naarden merkt veel gevolgen van de coronacrisis. Om toch zoveel mogelijk mensen te kunnen verwelkomen - en natuurlijk veel inkomsten te genereren - houdt het theater estafettevoorstellingen: De Messtafette. 

Foto: Handen wassen voordat je naar binnen mag | NH Nieuws

Dat de coronacrisis een zware wissel trekt op de culturele sector is geen geheim: overal hebben theaters het zwaar. Nu de theaters weer open kunnen, is het aanpoten. Door alle coronaregels zitten de zalen eerder half leeg dan vol.

Met de Messtafette trekt het Naarder theater toch nog tientallen bezoekers. "We gebruiken het hele theater: van de bar tot de zaal zelf. Overal hebben we kleine korte optredens", vertelt bedenker Johan Hoogeboom. Met een hele puzzel krijgen bezoekers steeds een korte voorstelling voorgeschoteld. "Per kamer kunnen we vier bezoekers kwijt die daar vervolgens een voorstelling van tien minuten zien. Daarna lopen ze met de klok mee het hele gebouw door naar volgende voorstellingen. En daarna verwelkomen we de volgende groep. Per dag kunnen we daarmee toch 96 mensen verwelkomen."

Tekst gaat verder onder de video. 

Theaterestafette door Naarder theater - NH Nieuws

Zoals overal hanteert De Mess ook coronamaatregelen. Dat betekent: handen ontsmetten voor de deur en afstand houden. En, omdat de bar gebruikt wordt voor voorstellingen, worden de drankjes op het terras buiten geserveerd. 

De Messtafette blijkt een succes. Tientallen mensen bezochten afgelopen weekend de voorstellingen. De volgende ronde staat gepland voor volgende maand. Wat je te zien krijgt? Het is elke keer een verrassing. Dat merk je pas op de dag zelf. 

"Nu hebben we nog genoeg geld om door te kunnen gaan, maar het geld raakt een keer op"

Johan Hoogeboom

Schade goedmaken

Met de Messtafette hoopt het theater de opgelopen schade nog een beetje goed te maken.

Maar heel veel langer dan december moet het niet gaan duren. "Nu hebben we nog genoeg geld in onze spaarpot om door te kunnen gaan, maar het geld raakt een keer op. We hopen dat er dan een vaccin is, dat is ons enige redmiddel. Dan kunnen theatervoorstellingen weer doorgaan zoals we gewend zijn."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected] 

Lees ook