Ga naar Content

Vincent Regeling mag bij Telstar blijven, einde verhaal voor Akram Salhi

VELSEN-ZUID - Telstar heeft zondag besloten wat men gaat doen met testspelers Akram 'Akki' Salhi en Vincent Regeling (foto). Voor Regeling had Andries Jonker goed nieuws, voor Salhi slecht nieuws. "Akki traint komende week niet mee, Vincent nog wel", vertelt Jonker in gesprek met NH Sport. 

Foto: NH Sport

Jonker vindt Salhi een goede voetballer, maar hij is niet het type wat Telstar op dit moment nodig heeft. "Dat hebben we hem in een gesprek duidelijk gemaakt. We gaan met hem dus ook niet verder. Wat we op dit moment nodig hebben is scorend vermogen."

"We hebben alle tijd om te zoeken", vervolgt de trainer en technisch directeur. Op 5 oktober loopt namelijk de termijn af waarop nieuwe spelers gehaald kunnen worden. "De competitie begint op 30 augustus. Dus het is zaak dat we zorgvuldige afwegingen maken."

"De competitie begint op 30 augustus. Dus het is zaak dat we zorgvuldige afwegingen maken"

Telstar-trainer ANDRIES JONKER

De club uit Velsen-Zuid is afgelopen seizoen erg succesvol geweest met zorgvuldig werken. "We bekijken beelden en nodigen spelers vervolgens uit voor een stage. Hij moet het naar zijn zin hebben, wij moeten hem willen. Daarin hebben we afgelopen jaar veel goede keuzes gemaakt."

Amateurvoetballers oppikken

De trainer van Telstar sluit niet uit dat er amateurvoetballers worden aangetrokken. "In een grijs verleden heb ik bij FC Volendam drie spelers opgepikt uit het amateurvoetbal (Carel Bartele, Quincy van Ommeren en Niels Kokmeijer red.). Die hebben alle drie nog aardig wat wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld, ook in de eredivisie."

"Dat is afgelopen seizoen met Kharchouch weer gebeurt", aldus Jonker. "Ik heb er geen probleem mee om weer een speler uit het amateurvoetbal te halen. Het is wel zo dat we de 27 goals van Reda Kharchouch en Elayis Tavşan moeten vervangen."

"Ik heb er geen probleem mee om weer een speler uit het amateurvoetbal te halen"

telstar-trainer andries jonker

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]