Samenvatting: FC Volendam buigt na rust voor Vitesse-aanwinst Loïs Openda

WESTWOUD - De eerste grote test in de voorbereiding voor FC Volendam is geëindigd in een ruime nederlaag. Invaller Loïs Openda nam Vitesse na de rust bij de hand en zorgde met zijn inbreng voor de 5-0 zege. De huurling van Club Brugge verschalkte tweemaal Joey Roggeveen en verzorgde een assist op Daan Huisman.

Eredivisionist Vitesse kwam binnen zeven minuten op voorsprong. Alex Plat vloerde Oussama Darfalou in het strafschopgebied. De spits van de Arnhemmers schoot de penalty vervolgens onberispelijk binnen: 0-1.

In de eerste helft kwamen de Volendammers uitstekend voor de dag. Beide ploegen kregen kansen om te scoren. De Arnhemmers leken hun voorsprong te verdubbelen na een fout in de Volendam-vereniging, maar Oussama Tannane tikte in buitenspelpositie de bal binnen. De grootste mogelijkheid was vlak voor rust voor Martijn Kaars. Op aangeven van Nick Doodeman miste de spits uit Monnickendam voor open doel.

Openda laat zich gelden

Vitesse begon scherp aan de tweede helft. Onachtzaamheid bij Volendam achterin bood de jarige Daan Huisman de gelegenheid de score binnen een minuut te verdubbelen. Invaller Loïs Openda tekende voor de assist. De 20-jarige Belg zorgde luttele minuten later voor de 0-3 door de ingevallen keeper Joey Roggeveen in de korte hoek te verschalken.

Tekst gaat verder onder de tweet

Terugkeer El Azzouzi

Na maandenlang blessureleed keerde Zakaria El Azzouzi weer terug op het veld. De aanvaller raakte vorig jaar oktober zwaar geblesseerd aan zijn knie en maakte in het duel tegen Vitesse zijn rentree. Vrijwel direct na de wissel van El Azzouzi scoorde Openda zijn tweede treffer van de middag. Thomas Bruns deed vervolgens in de slotfase ook nog een duit in het zakje: 0-5. Op aangeven van Samir Ben Sallam kreeg invaller Dyllandro Panka de grootste kans voor Volendam na rust.

Kijk hieronder de samenvatting van FC Volendam - Vitesse

Samenvatting FC Volendam - Vitesse - NH Sport/Edward Dekker

De reactie van Wim Jonk na afloop van de 0-5 nederlaag tegen Vitesse.

Wim Jonk kijkt vooral terug op een goede eerste helft - NH Sport/Edward Dekekr

Opstelling eerste helft FC Volendam: Nordin Bakker, Brian Plat, Marco Tol, Micky van de Ven, Derry John Murkin, Alex Plat, Boy Deul, Jari Vlak, Nick Doodeman, Martijn Kaars, Ibrahim El Kadiri

Opstelling tweede helft FC Volendam: Joey Roggeveen ('46), Mo Betti ('46), Mike Eerdhuijzen ('46), Micky van de Ven ('73 Darryl Bäly) , Derry John Murkin ('63 Dean James) , Alex Plat ('73 Zakaria El Azzouzi) , Boy Deul (63. Joey Antonioli) , Jari Vlak (58. Samir Ben Sallam), Nick Doodeman (63. Dyllandro Panka) , Martijn Kaars ('63 Jim Beers) , Ibrahim El Kadiri  ('73 Roy Tol)