Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Vier auto's in beslag genomen bij onderzoek naar dood 14-jarige Marker meisje

26 juli 2020, 09.49 uur · Aangepast 26 juli 2020, 17.22 uur · Door Redactie

MARKEN - In het onderzoek naar de dood van het 14-jarige meisje van Marken heeft de politie inmiddels vier auto's in beslag genomen. 

Dit zijn de auto's uit Marken, die eerder al zijn vrijgegeven. HFV/Ronald Franke

Dat laat een politiewoordvoerder aan NH Nieuws weten. Gisteren liet de politie al weten dat er in Uitdam een verdachte auto was aangetroffen, die vervolgens voor onderzoek is meegenomen. Vandaag bevestigt de politie dat er ook op Marken drie auto's in beslag zijn genomen.

Gisteren werd er in de regio lange tijd gezocht naar auto's met schade die zou kunnen zijn ontstaan toen het 14-jarige slachtoffer op de Zeedijk in Zuiderwoude werd aangereden. De in beslag genomen auto's hebben verse schade. De politie heeft inmiddels met de eigenaren gesproken, al wordt vooralsnog geen van hen als verdachte aangemerkt. 

Hoewel er remsporen zijn aangetroffen nabij de plek waar het dode meisje werd aangetroffen, staat nog niet vast dat ze bij een aanrijding om het leven is gekomen, benadrukt de politie. "We hebben nog geen helder beeld van wat er precies gebeurd is", aldus de woordvoerder. "Daarom hopen we dat er getuigen zijn geweest die ons meer kunnen vertellen." 

Het slachtoffer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.00 uur in de berm aangetroffen door politieagenten. Die agenten waren onderweg naar Marken om haar vermissing te onderzoeken. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.