Zaanstreek-Waterland

Zaanstad gaat controleren op 1,5 meter in de horeca: "Het virus is niet met vakantie"

24 juli 2020, 16.58 uur · Door Redactie

Whatsapp

ZAANSTAD - De politie gaat strenger optreden richting bezoekers van de horeca in Zaanstad en waar nodig boetes uitdelen. Horecaondernemers, de gemeente Zaanstad en de politie hebben deze week in een overleg hun zorg uitgesproken over de mate waarin bezoekers van de horeca zich houden aan de coronamaatregelen. "Om ons heen horen en zien we dat het aantal besmettingen toeneemt. Het virus is helaas niet met vakantie. Het is daarom essentieel dat bezoekers zich houden aan de anderhalve maatregel", zegt burgemeester Jan Hamming.

gemeente Zaanstad

Volgens Ruud Keinemans, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Zaanstreek zijn de ondernemers blij met deze ondersteuning, omdat de bevoegdheden van handhaving en politie verder gaan dan die van de ondernemers en hun personeel.

Keinemans: "De omzet van vele zaken is nog niet de helft van wat deze voor corona was, dus het is juist nu belangrijk om ervoor te zorgen de horeca open te houden en daarmee de toekomst te waarborgen. Dit is essentieel voor het voortbestaan van vele horecazaken."  De horecaondernemer roept bezoekers op er zelf voor dienen te zorgen dat zij gepaste afstand houden. "Niet staan en zeker niet gaan dansen."

Quote

"Als we allemaal de regels respecteren, hoe moeilijk soms ook, komen we het verst en kunnen we optimaal blijven genieten van de gezellige horeca”

Ruud Keinemans, voorzitter KHN Zaanstreek

Burgemeester Jan Hamming voegt daaraan toe: "De oproep van de Zaanse horecaondernemers is helder, zij kunnen niet alleen alle maatregelen naleven, daar hebben zij de hulp van de bezoekers voor nodig. Vanuit Zaanstad is daarom besloten soepel om te gaan om de uitbreiding van de buitenterrassen zoveel als mogelijk te ondersteunen en de ondernemers hiermee te helpen. Met het versoepelen van de maatregelen ligt er echter ook een grote verantwoordelijkheid bij de bezoekers."

Volgens de burgemeester doen de horecaondernemers er veel aan om de maatregelen goed toe te passen en hun klanten te bedienen. "Het kan echter niet zo zijn dat bij gebrek aan naleving van deze maatregelen door bezoekers, de horecaondernemers de dupe zijn."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Whatsapp