Ga naar Content
Sport

Vandaag geen Olympische Spelen, maar roeiers Holland Acht trainen keihard door

24 juli 2020, 16.53 uur
Door: Frederieke Weel & Flip Linssen · Foto: NH Nieuws

AMSTERDAM - Bij veel mensen stond het met grote letters in de agenda: vandaag zouden de Olympische Spelen van start gaan in Tokyo. Maar de coronacrisis zette daar een flinke streep door. Voor de roeiers van de Holland Acht was dat even slikken: “Dit zouden mijn laatste Spelen worden en daarna wilde ik stoppen. De motivatie was even ver te zoeken,” vertelt de Amsterdamse roeier Mechiel Versluis. 

Roeiers van Holland Acht moeten jaartje wachten op Olympische Spelen - NH Nieuws

In plaats van de zomerse temperaturen in Tokyo, trainden de roeiers van de Holland Acht vandaag in de Nederlandse regen. Simon van Dorp zou dit jaar voor het eerst naar de Olympische Spelen gaan en vertelt dat hij even goed baalde toen hij hoorde dat het dit jaar niet doorgaat. ‘’Het was voor mij wel echt een klap. Het is toch iets waar je lang naartoe aan het werken bent.” 

Het extra jaar heeft volgens de Amsterdamse roeiers ook een voordeel. Versluis: “We hebben een aantal jonge jongens die zich nu verder kunnen ontwikkelen. Dat geldt ook voor ons als ploeg. Extra tijd kan natuurlijk nooit kwaad.” Van Dorp is het daarmee eens: "Omdat ik nog niet zoveel ervaring heb, is een jaar extra in de boot ook gewoon goed. Dus wat dat betreft is het helemaal niet erg."

"Als jonge roeier droom je van de Spelen. Het WK is vet, maar het zijn allemaal stappen voor de Spelen"

Simon van dorp

De ploeg van coach Mark Emke was hard op weg naar een succesvolle sportzomer. Na een zilveren medaille op het WK, waren veel ogen op de Nederlanders gericht. "We hadden een goede lijn te pakken. Na het zilver op het WK waren we één van de favorieten voor de medailles in Tokyo. Ik denk dat we dat nog steeds blijven en daavoor zijn we keihard aan het trainen", vertelt Versluis.

Holland Acht in training - Foto: NH Nieuws

De Olympische Spelen in Tokyo beginnen op 23 juli 2021 en eindigen op zondag 8 augustus 2021. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.