Alkmaar

NL
V

Duinbrand Bergen aan Zee veroorzaakt door kampvuur: politie zoekt groep jongeren

24 juli 2020, 10.58 uur · Aangepast 24 juli 2020, 19.23 uur · Door Maaike Polder

BERGEN AAN ZEE - De duinbrand van vannacht in Bergen aan Zee is vermoedelijk veroorzaakt door een kampvuur van een groep jongeren. Er is een halve hectare verbrand. Open vuur is ten strengste verboden in de duinen en door de droogte is het risico dat brand overslaat extra groot. De politie onderzoekt de brand.

Dit bevestigt de politie aan NH Nieuws. Zij zijn hard op zoek naar de jongeren in de leeftijd van zestien tot negentien jaar. Deze jongeren wordt gevraagd zich te melden. "Zij kunnen getuige zijn of iets met de brand te maken hebben", aldus een woordvoerder.

De brand werd vannacht gemeld rond 23.00 uur en omdat het in een bebost gebied woedde, gingen er meerdere brandweereenheden op af. 

Zakjes wiet

Een fotograaf was als een van de eersten ter plaatse en zag dat er een kampvuur was gemaakt. "Er lagen ook blikjes bier en wietzakjes", vertelt hij. 

Op foto's is te zien dat er een brandhaard is dat lijkt op een kampvuur. "Vuur maken is in dit hele gebied verboden. Dat staat ook overal aangegeven. Door de droogte is vuur nu extra gevaarlijk", zegt PWN-boswachter Lydia Slijkerman tegen NH Nieuws.

Tekst gaat door onder de foto.

De fotograaf nam vanmorgen weer een kijkje en trof dit kampvuur aan. Habrofotografie / Hans Brouwers

Het stuk waar de brand woedde, en dus waarschijnlijk door een kampvuur vlam heeft gevat, is niet te bereiken met de auto. Je moet echt een stuk door de duinen lopen om het te bereiken. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03