Ga naar Content

Naarders halen afval uit water tijdens vuilnisvaart: "Grachten liggen steeds voller"

NAARDEN - De vestinggrachten van Naarden hebben steeds meer last van zwerfafval. Een doorn in het oog, zo vinden buurtbewoners. Ze stroopten gisteren samen de mouwen op en maakten met hun bootjes de grachten schoon. "Van een schonere vesting wordt iedereen blij", vertelt initiatiefnemer Ed Snel. 

Foto: NH Nieuws

Vooral de laatste tijd stapelt het zwerfafval in de vesting van Naarden zich steeds sneller op. Waar dat vuil precies vandaan komt? "Dat zou ik zo snel niet durven zeggen. Het is natuurlijk wel drukker op het water, vooral jongeren trekken er met hun bootje op uit. Dan gaat er wel eens wat vuil overboord, maar ik wel zeker niet alleen de jongeren de schuld geven", vertelt Ed. 

Ed vaart als schipper van de Vestingvaart vaak over de vestinggrachten en komt vaak afval tegen in het water. "We doen met regelmaat een opruimronde met onze schippers. Nu zijn we met een grotere groep op pad. Het was een idee dat spontaan ontstond toen er geklaagd werd over het afval. Vele handen maken licht werk, zullen we maar zeggen."

Bewustwording

Door ook met jongeren op pad te gaan, hoopt Ed dat de 'vuilnisvaart' ook helpt bij de bewustwording. "We hopen echt dat iedereen ziet hoeveel vuilnis er ligt en dat ze er van schrikken. Dat moet er voor zorgen dat de grachten schoon blijven."

NH Gooi ging gisteren mee met de 'vuilnisvaart' en prikte wat afval mee: 

Naarders houden samen vestinggrachten schoon - NH Nieuws

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]