Ga naar Content

Mogelijkheid van tweede lockdown maakt ondernemers nerveus: "Angst en beven"

HAARLEMMERMEER - De ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid zit absoluut niet te wachten op een regionale lockdown na de uitbraken in Hillegom en Nieuw-Vennep. De voorzitter van buur-veiligheidsregio Hollands Midden sloot eerder niet uit dat beide regio's tot een regionale lockdown overgaan. 

Volgens Ben Perdaan, voorzitter van de ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid, zorgt alleen al het idee van een tweede periode van sluiting voor onrust bij de ondernemers. "Met angst en beven. Met de eerste lockdown nog in de benen zit men echt niet te wachten op een tweede lockdown." 

Tekst loopt door onder video.

Ondernemersvereniging Haarlemmermeer wil geen lockdown - NH Nieuws

De voorzitter en tevens kapper leeft mee met ondernemers in de gemeente. Hij is bang dat sommigen door de lockdown-periode niet zullen overleven. Maanden na de uitbraak wordt duidelijk hoezeer de bedrijven zijn geraakt. Daarnaast wordt de hang naar het leven van voor de crisis ook steeds groter, zegt Ben. "Je ziet dat het begrip afneemt. Er was begrip voor die eerste lockdown."

Hij snapt dan ook goed dat sommige ondernemers geen zin hebben om te sluiten terwijl elders grote groepen mensen bij elkaar komen, dat is in zijn ogen tegenstrijdig. "Is de oorzaak dat mensen de regels aan de laars lappen en er een zooitje van maken en daardoor ondernemers benadelen, dan zal die bereidheid om daarin mee te gaan veel kleiner zijn."

"De brug over de Ringvaart die ertussen ligt, houdt corona niet tegen"

burgemeester schuurmans, haarlemmermeer

Ook de gemeente Haarlemmermeer neemt de uitbraak serieus maar spreekt nog niet over een eventuele lockdown. Burgemeester Marianne Schuurmans laat in een persbericht weten: "Hillegom mag dan onder een andere veiligheidsregio vallen en zelfs in een andere provincie liggen, namelijk Zuid-Holland, Beinsdorp ligt er pal tegenaan! De brug over de Ringvaart die ertussen ligt, houdt corona niet tegen."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Lees ook