Zaanstreek-Waterland

NL
V

Jongen (13) uit Assendelft overleden bij ongeluk met opblaasband in Kroatië

22 juli 2020, 16.27 uur · Aangepast 22 juli 2020, 22.50 uur · Door Redactie

ASSENDELFT - De 13-jarige Mauro uit Assendelft is afgelopen zaterdag overleden in Kroatië. Hij zat in een opblaasband die werd voortgetrokken door een speedboot en werd vervolgens door de bestuurder van de boot overvaren. Familieleden zagen het voor hun ogen gebeuren. 

Foto ter illustratie. Dit is niet de boot uit het verhaal. - Pixabay

Het ongeluk gebeurde zaterdag rond 13.15 uur bij het eiland Žut. In een interview aan het AD beschrijft de schoonzus van het slachtoffer hoe de vader en broer in het water doken, toen ze het ongeluk vanaf de speedboot zagen gebeuren. De jongen hing levenloos in de band. Ze tilden hem aan boord en probeerden hem nog te reanimeren. 

In het ziekenhuis werd vastgesteld dat de jongen aan een gebroken nek en schedelbreuk is overleden. Vandaag (woensdag) wordt zijn lichaam terug naar Nederland gevlogen. 

De 20-jarige bestuurder van de boot, een inwoner uit Zagreb, is volgens de Kroatische media aangehouden. De man zou niet de juiste vergunningen hebben gehad.

Sportieve jongen 

Mauro was een sportieve jongen. Op de websites van de sportverenigingen waar hij lid van was, Atletiek Vereniging Lycurgus en voetbalclub Sporting Krommenie, is te lezen dat de droevige gebeurtenis veel impact heeft gemaakt. 

AV Lycurgus schrijft over de jongen: "Mauro was jarenlang lid van Lycurgus en was een zeer getalenteerd atleetje! Beresterk en snelle benen. Bovenal was het een fantastisch leuke jongen, super enthousiast en altijd even vriendelijk."

Stille ronde

De sportvereniging schrijft op Facebook dat er vrijdag een stille ronde om de atletiekbaan zal worden gelopen. De ronde zal om 19:00 uur worden gelopen door alle aanwezige atleten, vriendjes en vriendinnetjes en overige belangstellenden. Op deze manier wil de vereniging Mauro in het klein groots herdenken. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03