Ga naar Content

Voetbal-nomade Van Kessel tekent bij Olympiakos Nicosia op Cyprus

NICOSIA - Gino van Kessel voetbalt de komende twee jaar op Cyprus. De Alkmaarder heeft getekend bij Olympiakos Nicosia. De 27-jarige komt over van het Slowaakse AS Trencin. "Ik heb een goede periode gehad in Trencin, maar het niveau lag onder mijn eigen level. Voor mijn gevoel kon ik beter, daarom ben ik weer vertrokken."

Foto: AS Trenčín

Van Kessel had een contract voor een jaar bij Trencin met de optie voor nog een seizoen. "Mijn insteek is altijd geweest om na een jaar weer te vertrekken, zodat ik weer een volgende stap in mijn carriere kon maken."

De gesprekken met Nicosia werden tien dagen geleden gestart. "Ik merkte via de eigenaar van de club dat ze erg geïnteresseerd waren. De nieuwe Griekse trainer (Giannis Petrakis red.) is een grote naam in de omgeving. Hij ziet het erg in mij zitten, dat is ook een pluspunt."

Tekst gaat verder onder de foto

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Niveau op Cyprus

Het niveau van de Cypriotische competitie ligt vrij hoog. "Elk jaar spelen één of meerdere clubs in Europa. Apoel Nicosia heeft vaak de Champions League gehaald. AEK Larnaca en AEL Limasol speelde afgelopen seizoen in de Europa League."

"Olympiakos Nicosia heeft het een periode ook heel goed gedaan", vervolgt Van Kessel. "Ze zijn op dit moment de derde club van Nicosia. Ze proberen wel weer richting de top te gaan. Hopelijk is dit het begin van een nieuwe fase van de club."

"Ze proberen wel weer richting de top te gaan. Hopelijk is dit het begin van een nieuwe fase van de club"

VOETBALLER GINO VAN KESSEL

Terugkeer naar Nederland

De Noord-Hollander had niet liever willen terugkeren op de Nederlandse velden. "Op zich maakt mij dat niet heel veel uit, omdat ik al zo lang weg ben uit Nederland. Ik voetbal al zeven jaar in het buitenland. Ik ben ondertussen wel gewend aan het buitenlandse voetbal."

"Het zou wel mooi zijn om terug te gaan naar Nederland", geeft Van Kessel toe. "Je bent dan dichterbij familie en vrienden. Maar de verdiensten zijn toch iets beter in het buitenland."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]