Ga naar Content
Haarlem

Zorgen om klanten viskraam na positieve test medewerker: "Verdere besmetting is nachtmerrie"

21 juli 2020, 19.30 uur · Aangepast 21 juli 2020, 19.47 uur
Door: Redactie · Foto: NH

ZANDVOORT -Het was even flink schrikken voor Patrick Berg, eigenaar van viskraam de Zeemeermin op de Zandvoortse boulevard. Maandagavond hoorde hij dat een van zijn medewerkers besmet is met het coronavirus. "Iedereen weet dat er corona is, maar nu treft het ons heel dichtbij." De kraam is per direct gesloten tot 2 augustus, om meer besmettingen te voorkomen. 

coronabesmetting bij viskraam de zeemeermin - NH Nieuws

Zondag kwam de getroffen medewerker met verkoudheidsklachten naar de loods waar de viskraam staat. Na overleg met Berg is de medewerker naar huis gestuurd om zich te laten testen op het coronavirus. Maandagavond kwam de uitslag en bleek ze inderdaad besmet.  "We weten niet waar onze medewerker het heeft opgelopen. Mogelijk tijdens een weekendje weg in Harderwijk vorige week, of misschien hier aan de kraam." 

Lees ook

Op lichte verkoudheidsklachten na gaat het met de betreffende werknemer naar omstandigheden goed. Omdat de medewerkers van de kraam tijdens het werk in de kraam dicht op elkaar staan, is de kans aanwezig dat Patrick of de anderen het virus ook onder de leden hebben. Ze hebben echter geen klachten en kunnen daarom niet getest worden. Uit voorzorg heeft Patrick besloten de kraam dicht te gooien en allemaal in thuisquarantaine te gaan. "We volgen het advies van de GGD. Gezondheid gaat boven alles, dus we zijn tot en met 1 augustus thuis."

Zorgen 

Patrick heeft wel zorgen of er geen klanten zijn besmet aan zijn kraam. "We weten natuurlijk wat er in Hillegom is gebeurd, dus er zijn zeker zorgen. Verdere besmettingen is de grootste nachtmerrie van iedere ondernemer."

"Als mensen afstand hebben bewaard bij het kopen van een visje, is de kans heel klein"

Woordvoerder ggd over risico op besmetting bij viskraam

Een woordvoerder van de GGD Kennemerland laat in een reactie aan NH Nieuws weten dat de kans gering is dat klanten van de Zeemeermin besmet zijn geraakt. "Het is een kraam in de buitenlucht, dus we achten de kans heel klein", vertelt Stefanie van Waardenburg, woordvoerder van de GGD.

"Helemaal uitsluiten kunnen we dit niet, maar als mensen afstand hebben bewaard bij het kopen van een visje, dan is de kans heel klein. De ondernemer heeft heel adequaat gehandeld door zijn zaak uit voorzorg te sluiten. Dus complimenten voor hem. We hoeven ons geen grote zorgen te maken dat hier eenzelfde situatie zal ontstaan als in Hillegom."

De GGD voert zoals gebruikelijk een bron en contact-onderzoek uit bij de getroffen medewerker en adviseert iedereen om ook met milde klachten, zich te laten testen op het coronavirus.  

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]