Whatsapp

Amstelland

Paniek in buurdorp Hillegom om corona-uitbraak: "Hopelijk blijft het ons bespaard"

20 juli 2020, 20.34 uur · Aangepast 20 juli 2020, 21.16 uur · Door Redactie

BEINSDORP - Inwoners van Beinsdorp zijn geschrokken van de coronauitbraak in Hillegom; de twee gemeenten liggen namelijk tegen elkaar aan. Beinsdorpers doen in Hillegom de boodschappen en de kans bestaat dus dat het virus zich nu onder hen verspreid. "Het virus komt zeker hierheen", aldus bezorgde mensen die NH Nieuws vandaag voor de camera sprak. 

Beinsdorp is een kleine plaats (nog geen duizend inwoners) in de gemeente Haarlemmermeer. De brandhaard van het coronavirus is aan de andere kant van de vaart, in Hillegom. Aan een café daar zijn zeker 23 corona-besmette mensen te linken. 

"We dachten allemaal dat het virus weg was, maar dat blijkt dus niet zo te zijn", vertelt een bezorgde inwoner. Een man moet dagelijks voor boodschappen naar Hillegom, slechts een brug over. "Ik mijd de vaart voorlopig", zegt een ander. "Maar ik betwijfel of dit het virus tegenhoudt." 

In café geweest

NH Nieuws sprak ook met een jongen die in dat bewuste café was op de dag de het virus hoogstwaarschijnlijk is verspreid. Hij wacht thuis op de uitslag van zijn coronatest.  

Op de kaart hieronder is te zien dat Beinsdorp en Hillegom praktisch aan elkaar liggen. Tekst gaat door.

Een inwoner is van plan om naar Nieuw-Vennep te gaan voor de boodschappen.

Vorige week werd bekend dat in die plaats medisch centrum De Pionier is getroffen door een uitbraak van het coronavirus. Een aantal medewerkers is besmet geraakt.

Aangrenzende dorpen

De GGD Kennemerland liet eerder vandaag al weten aan NH Nieuws extra alert te zijn na de uitbraak. "Voor nu zijn er geen extra maatregelen. We hebben onze antennes wel aanstaan. Heeft dit namelijk effect op de aangrenzende dorpen en steden?"

De algemene regel blijft gelden dat je je laat testen als je klachten hebt en vermoedt dat je besmet bent. "Als heel veel mensen uit de regio zich laten testen en er blijkt een link met Hillegom te zijn, dan wordt er ook hier gelijk een bron- en contactonderzoek gehouden," aldus Stefanie van Waardenburg van de GGD. Maar tot nu toe is nog weinig duidelijkheid over de gevolgen van de coronauitbraak in Hillegom voor de inwoners in Kennemerland.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Whatsapp