Ga naar Content
Haarlem

Bloedafname-locatie verdwijnt uit Zandvoort Nieuw Noord: "Ik vind het heel kwalijk"

21 juli 2020, 08.00 uur · Aangepast 29 juli 2020, 15.51 uur
Door: Redactie · Foto: NH

ZANDVOORT - Voor bloed prikken kunnen inwoners van Zandvoort Nieuw Noord normaal altijd terecht bij het Pluspunt aan de Flemingstraat in hun eigen wijk, maar per 1 augustus verhuist de bloedafname-locatie van Atalmedial naar de Haltestraat in het centrum. En daar zijn de inwoners van Nieuw Noord niet blij mee. "Ik vind het heel kwalijk", vertelt inwoner Cor Haagsman. "Dit kun je niet maken. Er zijn hier zoveel mensen die er veel gebruik van maken."

bloedafname locatie verdwijnt uit Zandvoort Noord - NH Nieuws

Vooral ouderen en (chronisch) zieken moeten met regelmaat even bloed laten prikken en dat moet dicht bij huis kunnen, vindt Haagsman. Helemaal naar het centrum van Zandvoort afreizen is voor veel mensen problematisch. "Er is geen rechtstreekse openbaar vervoerverbinding tussen het centrum en Nieuw Noord. Dan moet je met de bus overstappen, lang wachten. Dus als je hier met 10 minuten weg bent, ben je 1,5 uur op pad als je naar de Haltestraat toe moet."

Ook is er in het centrum weinig parkeergelegenheid en daar geldt betaald parkeren. Genoeg redenen voor Haagsman om een petitie te starten voor het behoud van het bloedafnamepunt in Nieuw Noord. Inmiddels zijn er al ruim 300 handtekeningen opgehaald.  "Gelukkig heb ik deze locatie zelf niet heel veel nodig, maar ik doe dit voor de mensen die er wel heel veel gebruik van maken."

Reden onbekend

Het is niet bekend waarom Atalmedial gaat verhuizen van Nieuw Noord naar het centrum van Zandvoort. Haagsman heeft de organisatie aangeschreven omdat ook hij benieuwd was naar de reden van de verhuizing, maar hij heeft vooralsnog geen reactie gekregen. 

Ook NH Nieuws heeft Atalmedial om een reactie gevraagd, maar de organisatie was onbereikbaar. Haagsman hoopt deze week nog meer handtekeningen op te halen en deze volgende week aan de gemeente aan te bieden. "Hopelijk levert het wat op en kunnen ze wat doen voor de mensen in deze wijk."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]