Ga naar Content
Haarlem

Stadsschouwburg Haarlem 'coronaproof' ingericht, Ellen ten Damme opent nieuw theaterseizoen

20 juli 2020, 09.42 uur · Aangepast 20 juli 2020, 10.28 uur
Door: Redactie · Foto: Rein van Lierop

HAARLEM - Vanaf 12 september is Stadsschouwburg Haarlem weer open voor het publiek. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan maatregelen om een bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ellen ten Damme zal als eerste haar opwachting maken met haar voorstelling 'Allez-Hop'.

Maatregelen

Voor de coronacrisis bood de theaterzaal van de schouwburg plaats aan 611 bezoekers. Vanwege de anderhalve meter zullen dat er vanaf september maximaal 168 zijn. Voorstellingen zullen wat korter zijn dan gebruikelijk en sommige artiesten treden bijvoorbeeld twee keer op op een avond. 

Bezoekers kunnen via verschillende ingangen naar binnen, de bewegwijzering is ontworpen door Suze Swarte en Jord Noorbeek. Het gebouw maakt gebruik van niet-circulaire luchtbehandeling, wat betekent dat er frisse lucht naar binnen wordt gehaald en deze ook weer naar buiten wordt afgevoerd.  Het systeem draait op een level alsof er in de zaal ruim 600 bezoekers zitten. 

Bezoekers die op de dag van de voorstelling toch gezondheidsklachten hebben, kunnen tot op de dag zelf voor het middaguur hun ticket omboeken naar een tegoedbon.

Programma

Andere artiesten die hun opwachting zullen maken vanaf september zijn ondermeer Freek de Jonge, Nasrdin Dchar, Scapino Ballet Rotterdam, Orkater, Stefano Keizers en René van Meurs. De stadsschouwburg biedt daarnaast ook een podium aan jonge talentvolle makers van de Toneelschuur. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]