Ga naar Content

Honderden liters bier het riool in door lek bij kroeg in Bussum: "Dit is doodzonde"

BUSSUM - Het dondert en het bliksemt en het lekt liters bier in Bussum. Café t' Raedthuys zag dit weekend bijna duizend liter bier uit de vaten vloeien, maar helaas niet vanuit de verkoop. "Eén van de installaties is gaan lekken en de hele kelder stond blank", aldus eigenaar Rogier Jansen.

Foto: Google Streetview / Rogier Jansen

Bij het openen van zijn café op de zondag zag Jansen dat de stoppen waren doorgeslagen. "Ik heb alles getest, maar ik kreeg de aardlekschakelaar maar niet om, dus dan moet je op zoek naar een lekkage." In het café was echter geen plas te zien, tot hij naar de kelder ging. "Daar stond ik opeens met twee schoenen in het bier."

"Doodzonde natuurlijk", reageert Jansen. "Dit kost bij elkaar toch zo'n 4.000 piek." Een paar dagen geleden was er nog een nieuwe tank van duizend liter aangesloten, maar die is nu dus helemaal leeg. Onduidelijk is nog waardoor de lekkage is ontstaan.

'Met een glas naar de kelder'

Uiteindelijk besloot Jansen de brandweer te bellen om de kelder leeg te halen. "Ik bood ze nog aan om met een glas beneden een biertje te pakken, maar dat kon natuurlijk niet tijdens het werk." Met een dompelpomp wist de brandweer de liters pils zo het riool in te zuigen, maar er moest nog flink gesopt worden om alles weer schoon te krijgen. "Het is nu allemaal opgeruimd, maar als het weer wat warmer wordt, wil ik niet weten hoe dat gaat ruiken."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]