Ga naar Content

Stijn Wuytens over 'Project Lommel': "Veel mogelijkheden voor na mijn carrière"

EKSEL - De overstap van AZ'er Stijn Wuytens naar de Belgische tweedeklasser Lommel SK deed nogal wat wenkbrauwen fronsen in Alkmaar. "Ik heb gekozen voor het hele project van de City Football Group. Dat biedt veel mogelijkheden voor Lommel en voor mij persoonlijk na mijn carrière."

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

De mogelijkheid om vijf jaar te kunnen tekenen, hielp de 30-jarige in zijn keuze voor Lommel. "Daarbij is het ook dicht bij mijn huis. Ik ben binnen tien minuten op de club, die luxe heb ik nooit gehad. Alles bij elkaar opgeteld, was dit een mooie kans."

Lommel SK is sinds mei 2020 in handen van de City Football Group (eigenaar van onder meer Manchester City, Melbourne City en New York City FC). "We zitten aan de start van het project. In het begin zal er nog veel gesleuteld moeten worden. Het is de bedoeling dat ze met deze club terugkeren op het hoogste niveau. De nodige stappen zullen dit jaar al volgen." 

"Ik ben binnen tien minuten op de club, die luxe heb ik nooit gehad"

Voormalig AZ-speler Stijn Wuytens

Sterke selectie

Volgens Wuytens heeft Lommel een mooie mix aan spelers. "Er spelen nu drie à vier voetballers die al wat ouder zijn. De selectie is aangevuld met veel jonge talenten uit België en vanuit de City Group. Er komen nog een aantal spelers bij. Ik denk dat we een leuk elftal hebben."

Terugkeer naar geboortegrond

De verdediger hoefde niet perse terug te keren naar België. "Ik heb ook in het buitenland gekeken. Door de coronacrisis ben ik na gaan denken over dingen die er kunnen gebeuren. Dan wordt het wel een pluspunt om dicht bij huis te zitten."

"Ik heb er wel over nagedacht om bij AZ te blijven", geeft Wuytens toe. "Desondanks heb ik wel een beetje gekeken naar het hele verhaal na mijn carrière. We hebben een mooi seizoen gehad, Europees gespeeld en we waren dicht bij het kampioenschap."

"Een beker of misschien wel het kampioenschap afgelopen seizoen. Dat was voor mij de kers op de taart geweest"

Stijn Wuytens

Wuytens heeft een mooie periode gehad in Alkmaar, maar een prijs ontbreekt in zijn ogen. "Een beker of misschien wel het kampioenschap afgelopen seizoen. Dat was voor mij de kers op de taart geweest. Ik denk dat het spannend was gebleven tot het einde. We hadden op dat moment een betere flow dan Ajax."

Wuytens begint komend seizoen aan een trainerscursus. De Belg hoopt via Lommel en de contacten van de City Group een basis te leggen voor zijn carrière na het voetbal. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]