Ga naar Content
Noordkop & Texel

Deze vakantie geen Noordkaap maar Noordkop: "Laten we dan maar een rondje Holland doen"

18 juli 2020, 12.00 uur · Aangepast 18 juli 2020, 12.57 uur
Door: Maaike Polder · Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

DEN HELDER - Niet met je sleurhut naar de Spaanse Costa, maar met je camper tussen de schepen op Willemsoord: vakantiegangers zijn hartstikke verrast door wat Den Helder te bieden heeft. NH Nieuws gaat deze weken op zoek naar bijzondere bestemmingen in de kop van Noord-Holland en deze camperplaats (en haven) mag zeker niet ontbreken. "Ik kan het iedereen aanraden!"

Dat zegt Ria Jongenelen uit Bergen op Zoom, die samen met haar man al jaren met de camper op pad gaat tegen. "Hiervoor waren we in Egmond aan Zee en nog wat plaatsen."

Dit weekend doen ze dus Den Helder aan. Ze zitten in hun camper te wachten en bij het binnenrijden van de stad waren ze aangenaam verrast. "We gaan zo lekker boodschappen doen in de buurt en rondkijken", aldus man Wim. 

Beheerder van Willemsoord Cindy Prikken: "Als de gasten hier een tijdje staan, komen ze er achter dat er superveel te doen is. Er zijn marineschepen, musea, natuur, fietsroutes." En de boot naar Texel is natuurlijk ook in trek. 

Coronavirus

Wim en Truus Schreurs uit Rijssen gaan hun zoon opzoeken op het eiland, maar staan liever een paar nachten in Den Helder. "We zouden eigenlijk naar de Noordkaap, maar vanwege het coronavirus zijn we toch maar in Nederland gebleven."

Geen Noordkaap, maar Noordkop dus! Bekijk hier de hele reportage.

Tekst gaat door onder de video.

Met je camper op een marineterrein: in Den Helder kan het! - NH Nieuws

We waren vorige week in Wieringerwerf, bij camping Land Uit Zee. Daar kun je slapen in een helikopter, de tourbus van U2 en sinds kort ook in 38 meter lang vliegtuig. "Echt vet!"

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]