Alkmaar

Versoepeling coronaregels nauwelijks zichtbaar in statistieken regio Alkmaar

16 juli 2020, 11.43 uur · Aangepast 16 juli 2020, 19.55 uur · Door Redactie

Whatsapp

ALKMAAR - Op 1 juli werden de coronamaatregelen verder versoepeld. Tot nu toe is daar in de statistieken voor regio Alkmaar weinig van te merken, meldt mediapartner Alkmaar Centraal. Sinds 1 juli noteerde het RIVM vier positief uitgevallen tests. Het gaat om twee Alkmaarders en inwoners van Langedijk en Bergen. De laatste drie gevallen werden dinsdag en woensdag gerapporteerd.

NH Nieuws

Sinds deze maand biedt het RIVM, wegens de lage aantallen, alleen wekelijkse overzichten van het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Van 8 juli tot en met 14 juli zijn er 534 nieuwe personen positief getest en werden zestien patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Acht coronapatiënten zijn overleden.

Reishistorie

Vanaf deze week vermeldt het RIVM ook de reishistorie van alle geregistreerde mensen besmet met het virus. Daaruit blijkt dat van de 992 personen 7,5 procent ergens in de twee weken voor de test terugkwam uit het buitenland.

Op de ic's liggen momenteel 15 mensen met het coronavirus. Dat is het laagste aantal sinds begin maart. Op 4 en 5 juli lagen er nog 18 mensen op de intensive care met Covid-19.

Ook het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen daalde, van 85 naar 80, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Whatsapp