Ga naar Content

Bedrijf in Zwaag buit illegale arbeiders uit

ZWAAG - Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft een boete uitgedeeld aan een bedrijf in Zwaag, omdat daar illegale arbeidskrachten aan het werk waren. De buitenlandse arbeidskrachten maakten geregeld te lange dagen en werkten tegen een te laag salaris. 

Rectificatie: In een eerdere versie van dit artikel is onverhoopt een verkeerde foto geplaatst. Op de bewuste foto was een bestelbus van een bedrijf te zien welke niets te maken had met de inhoud van het verhaal. NH Nieuws betreurt het dat daarmee onbedoeld de suggestie is gewekt dat het betreffende bedrijf een boete heeft gekregen van Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Google Maps - Foto: Google Maps

De inspectie voerde een controle uit na een anonieme tip en trof verschillende misstanden aan. Eén van de werknemers liet weten dat hij werkweken van 54 tot wel 60 uur maakte. Het gaat om twee Oekraïense en drie Turkse medewerkers die te lang werkten tegen een te laag salaris. Het salaris werd vaak contant uitbetaald, wat niet toegestaan is.

Illegale slaapplaats

Ook een slaapplaats waar drie Bulgaarse werknemers overnachtten moest gesloten worden. De inspectie meldt in een verklaring dat steeds vaker medewerkers uit Oost-Europa en Azië illegaal in dienst zijn, omdat zij bereid zijn voor minder dan het minimum loon te werken.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook