Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Patronaat in zwaar weer door coronapandemie: 29 ontslagen

14 juli 2020, 13.42 uur · Aangepast 16 juli 2020, 17.57 uur
Door Redactie · Foto: Alain Timmers

HAARLEM - Poppodium Patronaat gaat 29 werknemers ontslaan, vertelt directeur Jolanda Beyer aan de Volkskrant. Het gaat vooral om tijdelijke medewerkers, maar ook om een aantal vaste krachten. Het poppodium is door de coronacrisis in financieel zwaar weer terechtgekomen.

Op maandag is het personeel bij elkaar geroepen en ingelicht over de ontslagen tijdens een bijeenkomst. Tot nu toe hebben steunmaatregelen vanuit het Rijk faillissement kunnen voorkomen. Tot het einde van dit jaar krijgt het Patronaat ook financiele steun van de gemeente Haarlem om geen tekorten op te lopen. Maar het is vooralsnog niet duidelijk welke regels in september van kracht zullen zijn in verband met de coronapandemie. Volgens Beyer is het ontverantwoord om mensen in dienst te houden als het volstrekt onduidelijk is of er op termijn werk voor ze is. 

118 mensen

In de grote zaal kan op dit moment plaats gemaakt worden voor zo'n 118 mensen. Het is onduidelijk wanneer dit aantal uitgebreid wordt. "Niemand weet wanneer de buitenlandse bands weer op tournee gaan en we met smoel kunnen programmeren", aldus Beyer. 

Meerdere popodia en culturele instellingen hebben het zwaar. Eerder lieten 013 in Tilburg en Paradiso Amsterdam al weten personeel te moeten ontslaan. Ook Ziggo Dome sluit een reorganisatie niet uit.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]