Start van hoofdcontent

WEESP

nl

Glazenwasser op non-actief na publiceren foto's nieuwbouwhuis Akwasi in Weesp

14 juli 2020, 13.05 uur · Aangepast 14 juli 2020, 13.34 uur · Door Sjoerd Stoop

WEESP - Een glazenwasser die betrokken is bij de oplevering van het nieuwbouwhuis van rapper Akwasi in Weesp heeft gisteren, tot verbijstering van de rapper, foto's van het huis op social media geplaatst.  Het gevolg: een hausse aan bedreigingen. De glazenwasser is door zijn werkgever op non-actief gesteld. Ondertussen wordt ook het schoonmaakbedrijf bedreigd. 

Foto: Rapper Akwasi en reacties op delen adres - ANP/Robin van Lonkhuijsen / Instagrampost Akwasi

De bewuste foto's verschenen gisteren op de besloten Facebook-groep Glazenwassers United. "Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland. Jullie zouden medelijden moeten hebben met hem. Maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren", schreef de glazenwasser. De ene bedreiging na de andere verscheen er vervolgens onder. "Hang maar een handgranaat aan de deur" en "Steek het huis maar in de brand", stond er te lezen. 

Akwasi postte zelf geschrokken een paar screenshots van het bericht en de reacties op social media. "Dit mag niet en dit hoort niet", schrijft hij. "Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt."

Tekst gaat verder onder de Facebook-post.

Glazenwasser op non-actief

De glazenwasser lijkt na de rel die hij heeft veroorzaakt te kunnen fluiten naar zijn baan. Het bedrijf waarvoor hij werkt, een schoonmaakbedrijf uit het Gelderse Culemborg, laat aan NH Nieuws weten dat hij meteen op non-actief is gesteld. 

"Dit schaadt ons enorm. Dit is een situatie die een medewerker van ons veroorzaakt heeft en waar we niets aan kunnen doen"

medewerkster schoonmaakbedrijf

De telefoon bij het bedrijf staat vanochtend roodgloeiend. Om de haverklap wordt het bedrijf gebeld en klinkt de ene na de andere bedreiging door de telefoon. "Het gaat echt heel ver", vertelt een medewerkster van het bedrijf. 

Bedrijf vreest voor voortbestaan

Het bedrijf vreest door de rel voor haar voortbestaan. "Dit schaadt ons enorm. Dit is een situatie die een medewerker van ons veroorzaakt heeft en waar we niets aan kunnen doen. Wij kunnen hier alleen maar afstand van nemen. We hebben hier niet voor gekozen en hebben er ook helemaal niks mee te maken. Dit is een medewerker van ons en wij staan hier niet achter, wij vinden dit veel te ver gaan. Alles wat we kunnen doen, doen we nu. Deze meneer is natuurlijk meteen op non-actief gesteld. We zijn nu aan het kijken hoe we deze kwestie verder kunnen afronden en hoe het met deze medewerker moeten afhandelen."

De manager van Akwasi laat in een reactie aan NH Nieuws weten verder niet op de kwestie in te willen gaan. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]