Haarlem

NL
V

Politie gaat toch niet uit van verband tussen Haarlemse autobranden

14 juli 2020, 10.35 uur · Aangepast 14 juli 2020, 16.57 uur · Door Redactie

HAARLEM - Drie auto's en een brommer zijn vannacht in Haarlem in vlammen opgegaan. De politie laat weten nog op zoek te zijn naar de oorzaak van de branden, maar sluit op basis van onderzoek een verband uit.

Persbureau Nieuwsfoto/Laurens Bosch

In een eerdere versie van dit bericht stond vermeld dat de politie juist wél uit ging van een connectie tussen de vier voertuigbranden. Hier zijn zij later vandaag echter op terug gekomen. 

Rond 1.00 uur brandde op het Fie Carelsenplein in Schalkwijk een Smart uit. Een uur later ging er op de hoek van de Staalstraat en de De Bazellaan, in het noordelijker gelegen Parkwijk, een Mercedes in vlammen op.

Daar bleef het niet bij, want de Haarlemse brandweer meldt op Twitter dat er nog twee voertuigen zijn uitgebrand.

Navraag bij de Veiligheidsregio Kennemerland leert dat er ook in de Wim van Eststraat in de Waarderpolder een auto in brand stond. Uit meldingen op Twitter blijkt dat de brandweer rond 4.00 uur werd opgeroepen om de het vuur te blussen.

Brommer

Het vierde getroffen voertuig is geen auto, maar een brommer, zo laat de woordvoerder weten. Die stond geparkeerd aan de Prattenburg in Molenwijk, en brandde net als de twee andere auto's in de wijk rond 1.00 uur af.

💬 Wil je niets missen uit Haarlem en omgeving?