Ga naar Content

Deel Singelgarage onherstelbaar doorgebrand, nog geen startdatum voor werkzaamheden

ALKMAAR - De brand in de Singelgarage heeft geen schade veroorzaakt aan de hoofddraagconstructie. Dat is te lezen in een raadsmemo van de gemeente Alkmaar. Bij delen van de vloer tussen niveaus -1 en -2 is wel schade vastgesteld. Negen kanaalplaatvloeren, ook wel vloerplaten genoemd, zijn doorgebrand en moeten worden vervangen.

Foto: NH Nieuws

Adviesbureau Hageman heeft de holle kanalen van de vloerplaten met een camera geïnspecteerd. De negen kanaalplaatvloeren bleken onherstelbaar doorgebrand. "Onder andere de voorspanning van de wapening is verloren", aldus het college.

Plan van aanpak

De beschadigde platen repareren is geen optie.  De negen platen zullen eerst verwijderd moeten worden, voordat het mogelijk is deze te vervangen.

De gemeente Alkmaar gaat een plan van aanpak opstellen, maar laat aan NH Nieuws weten dat het nog onbekend is wanneer de werkzaamheden zullen starten. 

Lees ook

De urenlange brand die op woensdag 1 juli woedde in de Singelgarage heeft grote impact op 160 gedupeerde autobezitters, de constructie van het gebouw en volgens de lokale politiek ook op de economie in de Alkmaarse binnenstad.

Het onderzoek naar de brand ligt bij het Openbaar Ministerie. De rechter bepaalde eerder dat het voorarrest van de verdachte, een 51-jarige Alkmaarder, is verlengd met twee weken. De man wordt verdacht van brandstichting. De politie maakte eerder al bekend dat de brand hoogstwaarschijnlijk is aangestoken

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook