Ga naar Content

Deze winter geen schaatsbaan Nederhorst den Berg door corona: "We hebben slapeloze nachten gehad"

NEDERHORST DEN BERG - Slecht nieuws voor schaatsliefhebbers uit Nederhorst den Berg: er staat komende winter geen schaatsbaan in het dorp. Nederhorst on Ice gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. De organisatie vindt het risico te groot. "Na een aantal slapeloze nachten en overleg met een aantal vrijwilligers hebben we moeten besluiten om eenmalig Nederhorst on Ice niet door te laten gaan", schrijft de organisatie.

Foto:

Het coronavirus zorgt ervoor dat evenementen tot september nog verboden zijn. Hoe het daarna gaat weet niemand. Nederhorst on Ice wil het risico nog niet nemen. "Naast veiligheid vinden wij de sfeer in de tent enorm belangrijk voor onze bezoekers. We zijn bang dat met name de regel om anderhalve meter afstand te houden, verplichte looproutes en gezondheischecks, kunnen zorgen voor minder plezier en sfeer", laat de organisatie weten. 

Daar komt nog eens bovenop dat het Bergse schaatsevenement geheel draait op vrijwilligers en financiële en materiële steun van sponsors. Veel sponsors hebben last van de coronacrisis, waardoor Nederhorst on Ice ze niet verder wil belasten. 

Meer kosten, minder opbrengsten

Als besloten zou worden om Nederhorst on Ice wel 'gewoon' door te laten gaan, bestaat ook nog eens de kans er veel meer kosten gemaakt moeten worden en dat de opbrengsten een stuk minder zijn. "Daarnaast bestaat de kans op een eventuele 'tweede lockdown', wat gedane investeringen en energie teniet zou doen", zegt de organisatie verder. 

Nederhorst on Ice richt zich nu op volgend jaar. Dan moet het schaatsevenement wel gewoon weer doorgaan. "Dan gaan we het met veel enthousiasme weer oppakken."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]