Sport

NL
V

Pirates met extra stootkracht richting nieuw honkbalseizoen

13 juli 2020, 15.27 uur · Aangepast 13 juli 2020, 16.20 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Amsterdam Pirates staat aan de vooravond van een nieuw honkbalseizoen. De regerend landkampioen wordt vanaf dit jaar getraind door voormalig international Michael Duursma.

Pirates met extra stootkracht richting nieuw honkbalseizoen - NH Sport

Duursma kende een goede voorbereiding met zijn ploeg en wil opnieuw een gooi doen naar de landstitel. ‘’De Amsterdam Pirates moeten altijd voor het kampioenschap gaan’’, vertelt de 178-voudig international. ‘’We hebben een goede groep jongens die keihard willen werken. Dus mij hoor je niet klagen.’’ 

Quote

''Amsterdam Pirates moet altijd voor het kampioenschap gaan''

Honkbaltrainer Michael Duursma

Bovendien hebben de Pirates een kwaliteitsinjectie gekregen vanuit de Amerikaanse Minor League. Doordat de competitie in de Verenigde Staten vanwege het coronavirus stilligt, heeft Pirates twee pitchers kunnen toevoegen aan de selectie. Pitchers Donny Breek en Tom de Blok spelen daarom dit seizoen op Sportpark Ookmeer.

Toen het coronavirus in de Verenigde Staten uitbrak moest de Amsterdamse Tom de Blok dan ook halsoverkop terug naar Nederland. ‘’Het was een bijzonder hectische periode, maar gelukkig kan ik nu alsnog hier wedstrijden spelen. Een jaar niet spelen zou hebben betekend dat ik stil stond in mijn ontwikkeling.’’

Start nieuwe honkbalseizoen

De Blok en Duursma wonnen zondag met 8-2 de oefenwedstrijd tegen Quick Amersfoort. Het lijkt er dan ook op dat Pirates klaar is voor het nieuwe seizoen dat op donderdag 23 juli zal starten met een uitwedstrijd tegen de Rotterdamse rivaal Neptunes. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio