Ga naar Content

Oud-Ajacied Vaclav Cerny naar FC Twente

ENSCHEDE - Voormalig Ajax-talent Vaclav Cerny vervolgt zijn voetballoopbaan in Enschede. FC Twente huurt de aanvaller voor één seizoen van FC Utrecht. 

Foto: Pro Shots/Marcel van Dorst

De 22-jarige Tsjech meldt zich vandaag voor het eerst op het trainingsveld van zijn nieuwe club. "Ik ben heel blij met FC Twente, ik wil hier vechten voor een plek. Ik heb een fijn gesprek gehad met trainer Ron Jans, dat gaf vertrouwen", meldde Cerny.

Cerny kwam op 16-jarige leeftijd naar Amsterdam en stond te boek als een groot talent in de jeugdopleiding. In maart 2015 debuteerde hij al in Jong Ajax. Hetzelfde jaar gunde toenmalig trainer Frank de Boer hem ook de ook zijn eerste speelminuten in het eerste elftal. Uiteindelijk speelde Cerny 29 officiële wedstrijden voor Ajax waarin hij vier doelpunten maakte. Voor Jong Ajax scoorde hij 31 keer in 69 duels. Afgelopen zomer nam FC Utrecht hem over. In de Domstad speelde hij zestien wedstrijden. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]